Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Κεφτεδάκια μαγειρευτά με σάλτσα τυριού


Υλικά:• 600 γρ κιμά: 300 γρ. χοιρινό, 300 γρ. μοσχαρίσιο
• 5 σκελίδες σκόρδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• μυρωδικά: δάφνη, θυμάρι, δενδρολίβανο, εστραγκόν
• 100 ml λευκό ξηρό κρασί
• 1000 ml ζωμός λαχανικών
• 150 γρ PHILADELPHIA
• 400 γρ πατάτες σε κύβους
• 5 κουτ.σούπ. μαϊντανό
• 60 γρ μπαγιάτικο ψωμί
• 75 γρ γάλα
• 3 κουτ.σούπ. αλεύρι
• 1 αυγό
• λάδι για το τηγάνισμα
• αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το μαϊντανό. Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα και όταν το γάλα απορροφηθεί εντελώς το θρυμματίζετε και το προσθέτετε στον κιμά. Προσθέτετε τις τρεις κουταλιές αλεύρι, το χτυπημένο αυγό, αλάτι και μαύρο πιπέρι και ζυμώνετε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. 
Πλάθετε μετρίου μεγέθους κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα αφήνετε σε μία πιατέλα. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, τηγανίζετε τα κεφτεδάκια και τα βάζετε στην άκρη. 

- Ζεσταίνετε άλλες 4 κουταλιές από το λάδι που χρησιμοποιήσατε για να τηγανίσετε τα κεφτεδάκια και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τις 5 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο. Μετά από 10 λεπτά, προσθέτετε τα μυρωδικά και το κρασί και αφήνετε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε 750 ml ζωμό και αφήνετε να βράσει. Μόλις βράσει, ρίχνετε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια, δοκιμάζετε το αλάτι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσουν. 

- Μετά από 30 λεπτά, χτυπάτε το Philadelphia με το ζωμό που έχετε φυλάξει και περιχύνετε με το μίγμα τα κεφτεδάκια. Αφήνετε στη φωτιά για ακόμη 10 λεπτά. 
Στο μεταξύ, τηγανίζετε τις πατάτες σε κύβους και είτε τις βάζετε στην άκρη είτε τις ρίχνετε στην κατσαρόλα για να σιγοβράσουν μαζί με τα κεφτεδάκια. 


ΠΗΓΗ:govastileto.gr
Δημοσίευση σχολίου