Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Μεγάλες μειώσεις από 1η Ιουλίου για χρήση κινητού στο εξωτερικό (ομιλία, σερφάρισμα και sms)

Από την 1η Ιουλίου θα ισχύσουν οι μειωμένες τιμές χρήσης κινητού στο εξωτερικό που επέβαλε στις εταιρείες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη ψηφιστεί, οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο δεν θα μπορούν πλέον να εμποδίζουν ή να επιβραδύνουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχουν ανταγωνιστές τους. Οι ευρωβουλευτές τάχθηκαν επίσης υπέρ της κατάργησης των «τελών περιαγωγής» (επιπλέον τέλη για τη χρήση κινητού σε άλλη ώρα της ΕΕ) από τις 15 Δεκεμβρίου 2015.
«Η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο προς την ενίσχυση της ενιαίας αγοράς τηλεπικοινωνιών», είχε δηλώσει τότε η ισπανίδα ευρωβουλευτής Πιλάρ ντελ Καστίγιο Βέρα, που διαπραγματεύθηκε το νομοθετικό πακέτο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Το Κοινοβούλιο θέλει να καταργήσει τα τέλη για τις κλήσεις, τα μηνύματα και τη χρήση Διαδικτύου από κινητό που γίνονται σε άλλη χώρα της ΕΕ μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2015, και να βελτιώσει τη διαχείριση του ραδιοφάσματος για την ανάπτυξη 4G και 5G σε όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε η ευρωβουλευτής.
«Καταφέραμε να διασφαλίσουμε περαιτέρω εγγυήσεις για τη διατήρηση του ανοικτού χαρακτήρα του Διαδικτύου, έτσι ώστε να μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιούν και να παρέχουν τις εφαρμογές και υπηρεσίες της επιλογής τους, αλλά και να ενισχυθεί το Διαδίκτυο ως βασικός παράγοντας της ανταγωνιστικότητας, της οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης, της κοινωνικής ανάπτυξης και της καινοτομίας», συμπλήρωσε η κα del Castillo Vera.
Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστηρίζουν ότι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα πρέπει να παρέχεται σύμφωνα με την αρχή της «δικτυακής ουδετερότητας» - αρχή «σύμφωνα με την οποία όλη η κίνηση στο διαδίκτυο αντιμετωπίζεται ισότιμα, χωρίς διακρίσεις, περιορισμούς ή παρεμβάσεις, ανεξάρτητα από τον αποστολέα, τον παραλήπτη, το είδος, το περιεχόμενο, το μέσο, την υπηρεσία ή την εφαρμογή».
ΠΗΓΗ:http://www.koolnews.gr/tech/megales-meioseis-apo-1-iouliou-gia-xrisi-kinitou-sto-eksoteriko-omilia-serfarisma-kai-sms/#more-448241

Δεν υπάρχουν σχόλια :