Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Γίγαντες τηγανιτοί με σως

Μεζές για ούζο τσίπουρα μπύρα 

ΥΛΙΚΆ 


1/2 κιλό γίγαντες
λίγο αλάτι
λιγο πάπρικα
1 μπύρα 
400 γρ. αλεύρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα 
5 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γ μουσταρδα
50 ml. ουισκι


Εκτέλεση


Για το κουρκούτι
Ανακατεύουμε την μπύρα με το αλεύρι ώστε να γίνει ένας χυλός,
στην συνεχεία το βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα

Για τους γίγαντες 
1 Μουλιάζουμε για 8-10 ώρες τα φασόλια.
2 Στην συνεχεία βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο 
αλατισμένο νερό,τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσοχή να μην λιώσουν.
3 Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τους γίγαντες
 αφού τους περάσουμε έναν έναν από το κουρκούτι.

Για την σως
1 Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την μαγιονέζα την κέτσαπ την μουστάρδα και το ουίσκι τα ανακατεύουμε όλα 
μαζί και είναι έτοιμη η σως 

Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα που στο κέντρο έχουμε τοποθετήσει 
ένα μπολάκι που έχει την σως.

Προαιρετικά ρίχνουμε και λίγο πάπρικα

Δεν υπάρχουν σχόλια :