Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Τέρμα τα στερεότυπα: Οι Έλληνες εργάζονται σκληρά και οι βόρειοι είναι τεμπέληδες

Μία νέα μελέτη καταλύει το στερεότυπο που θέλει τον νότο της Ευρώπης να έχει τεμπέληδες κατοίκους καθώς οι Έλληνες και οι Ρουμάνοι είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι.
Το επιστημονικό προσωπικό του ερευνητικού ινστιτούτου Coe-Rexecode, με έδρα το Παρίσι,  εξέτασαν τον αριθμό των «πραγματικών» ωρών εργασίας σε κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η συγκεκριμένη έρευνα αφορούσε τον πραγματικό χρόνο που περνά ένας εργαζόμενος στον χώρο εργασίας και όχι τις φαινομενικές ώρες, δηλαδή χωρίς τις ώρες που χάνονται σε αναρρωτικές άδειες, τη φροντίδα των παιδιών, τις διακοπές, τις απεργίες, ακόμα και τον χρόνο για τις μετακινήσεις.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το 2013, οι εργαζόμενοι στη Ρουμανία με πλήρη απασχόληση δούλεψαν συνολικλα 2.099 ώρες και είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη. Δεύτεροι βρίσκονται οι Έλληνες, τρίτοι οι Ούγγροι και ακολουθούν οι Βούλγαροι και οι Κροάτες. Οι κάτοικοι της Φινλανδίας δουλεύουν συνολικά τις λιγότερες ώρες από όλους τους Ευρωπαίους (1648) και ακολουθούν οι Γάλλοι (1.661), οι Σουηδοί, οι Δανοί και οι Βέλγοι. Οι Βρετανοί και οι Γερμανοί βρέθηκαν στις μεσαίες θέσεις της λίστας.
Η συγκεκριμένη έρευνα, όπως και πολλές άλλες που έχουν γίνει με ανάλογο περιεχόμενο, αποδεικνύει ότι οι τεμπέληδες που ξεκουράζονται δεν είναι στα νότια της Ευρώπης αλλά μάλλον βρίσκονται κάπου στα βόρεια.
ΠΗΓΗ :http://www.koolnews.gr/ellada/terma-ta-stereotipa-oi-ellines-ergazondai-sklira-kai-oi-voreioi-einai-tempelides/

Δεν υπάρχουν σχόλια :