Πρωτεΐνη που μιμείται τη γεύση και τη δομή του λίπους υποστηρίζουν πως δημιούργησαν ερευνητές, κάτι που θα βοηθήσει τη βιομηχανία τροφίμων να αφαιρέσουν μεγαλύτερο μέρος λίπους από εκείνο που χρησιμοποιείται, χωρίς, ωστόσο, να πέσει η ποιότητα, η γεύση και υφή του προϊόντος.
Εκτιμάται ότι τα νέα προϊόντα χαμηλών λιπαρών με την τεχνική της υποκατάστασης του λίπους με πρωτεΐνες θα φτάσουν στο ράφι του σούπερμαρκετ σε δυο χρόνια.
Πηγή: Λύτρωση: Επιστήμονες ετοιμάζουν κέικ και γλυκά που αδυνατίζουν -Σε δύο χρόνια στις αγορές | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/162944#ixzz37D18auzN
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου