Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

To ήξερες πως το λεμόνι κάνει τα λευκά ακόμη πιο λευκά; Μάθε 9 ακόμη έξυπνους τρόπους που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις

Όλο και κάποιο θα βρεις ξεχασμένο στο συρτάρι του ψυγείου σου. 
Μόλις διαβάσεις το παρακάτω άρθρο είναι σίγουρο
πως θα πιάσεις δουλειά!

Τι μπορεί να σου κάνει ένα λεμόνι;
1. Απολυμαίνει τη σανίδα κοπής. Tρίψτε με μια φέτα λεμόνι τη σανίδα κοπής 
και τίποτα δεν σας τρομάζει πια

2. Μια σταγόνα φρεσκάδας. Κάποια φαγητά ή φρούτα δείχνουν ότι έμειναν 
αρκετή ώρα στο πιάτο πριν σερβιριστούν. Λίγες σταγόνες λεμονιού στο κομμένο 
μήλο ή αχλάδι και μια σταγόνα λεμόνι στο γκουακαμόλε τα κάνει καινούρια.

3. Απομακρύνει τους επίμονους λεκέδες από φαγητό σε πλαστικές ή 
ανοιχτόχρωμες ξύλινες επιφάνειες κοπής. Ρίξτε στην επιφάνεια αρκετό λεμόνι, 
τρίψτε με έμφαση στο σημείο του λεκέ και αφήστε το για 20 λεπτά. Ξεβγάλετε με νερό.

4. Tea time. Διαλύστε χυμό λεμονιού σε ίση ποσότητα νερού. Με ένα q-tip 
ή μία σύριγγα στοχεύστε στο λεκέ από τσάι που κοσμεί το ρούχο σας. 
Ξεβγάλετε με άφθονο κρύο νερό και ο λεκές θα είναι παρελθόν.

5. Γεμίστε ένα γυάλινο μπολ με λεμόνια ή διακοσμήστε το περβάζι του 
παραθύρου με μια σειρά από λεμόνια. 

6. Μαλακώνει και γλυκαίνει το λαιμό. Κόψτε ένα λεμόνι στα δύο και 
τοποθετήστε το ένα κομμάτι πάνω από τη φωτιά ή στο μάτι της κουζίνας 
μέχρι η φλούδα να γίνει καφέ. Στύψτε το λεμόνι (αφού κρυώσει λίγο φυσικά) 
και προσθέστε στο χυμό μια κουταλιά μέλι. Πιείτε, μη λουστείτε.

7. Λευκαίνει τα νύχια. Τρίψτε την επιφάνεια των νυχιών σας και τα χέρια σας 
θα γίνουν ομορφότερα.

8. Γυαλίζει το εσωτερικό στα χάλκινα σκεύη. Ραντίστε το σκεύος με λεμόνι 
και αλάτι και μετά τρίψτε.
.
9. Το λευκό που ξεχωρίζει. Προσθέστε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού στον 
κύκλο πλύσης των ασπρόρουχών σας και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.

10. Αφαιρεί τους λεκέδες φαγητού από τη σχάρα ψησίματος. 
Τρίψτε με τη μαλακή πλευρά του λεμονιού και τις δυο πλευρές της σχάρας, 
αφήστε το για λίγη ώρα και η σχάρα έγινε καινούρια.

Γράφτηκε από την 

ΠΗΓΗ:http://www.faysbook.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :