Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Παραδοσιακό χταπόδι λιαστό στα κάρβουνα και (μην ξεχάσετε το ούζο)

 Ιδανικός μεζές για το ούζο σας.
Υλικά:
  • Πλοκάμια χταποδιού
  • Για τη γαρνιτούρα:
  • Λίγο ξίδι
  • Λίγο ρίγανη
  • Προαιρετικά λίγο ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Αν είναι φρέσκο το χταπόδι αφού πρώτα τα χτυπήσετε πάρα πολύ καλά για να μαλακώσει, το καθαρίζετε και το πλένετε. 
Το αφήνετε στον ήλιο κρεμασμένο για αρκετή ώρα να στέγνωση,προαιρετικά το σκεπάζετε με ένα τούλι για να το προστατέψετε από της μυγες .
Στη συνέχεια και αφού έχει στεγνωση καλά το βάζουμε στην σχάρα, γυρίζοντας τα από όλες τις μεριές μέχρι να ψηθούν .
Tips:Δεν θέλει πολύ ώρα ψήσιμο ,ισα να ασπριση το άσπρο εσωτερικά του χταποδιού.  
Και καλό πιόμα
By vagko

Δεν υπάρχουν σχόλια :