Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει ένα σορμπέ είναι ότι καλύτερο! Το συγκεκριμένο έχει τη δροσιά του πεπονιού και τη σπιρτάδα του ροζ πιπεριού. Αν στο πακέτο προσθέσουμε και το εντυπωσιακό σερβίρισμα μιλάμε για το τέλειο επιδόρπιο!
Υλικά
- 850γρ. πεπόνι
- 60γρ. γάλα σκόνη
- 150ml νερό
- 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ½ κουτ. γλυκού (3γρ.) ροζ πιπέρι σε κόκκους
- ΔιαδικασίαΒήμα 1Κόβετε το πεπόνι στα δύο, αδειάζετε τη σάρκα και κρατάτε τις δύο “κούπες” της φλούδας στην κατάψυξη γιατί θα τις χρειαστείτε στο σερβίρισμα.Φτιάχνετε το σορμπέΒήμα 1Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και το γάλα σε σκόνη και ανακατεύετε μέχρι να βράσουν.Βήμα 2Αφού βράσει το μίγμα και γίνει σιρόπι, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το βάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.Βήμα 3Βάζετε το πεπόνι στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε. Προσθέτετε το σιρόπι και τα χτυπάτε όλα μαζί για 2 λεπτά.Βήμα 4Θρυμματίζετε τους κόκκους του πιπεριού και τους ρίχνετε στο μίγμα. Συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα.Βήμα 5Βάζετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει. Το μεταφέρετε σε σκεύος κατάλληλο και το συντηρείτε στην κατάψυξη για να παγώσει καλύτερα μέχρι να το σερβίρετε.ΣερβίρισμαΒήμα 1Βγάζετε τις «κούπες» πεπονιού από την κατάψυξη και σερβίρετε το σορμπέ σε μπαλίτσες μέσα σε αυτές.Βήμα 2Διακοσμείτε με φρέσκες φράουλες και φύλλα δυόσμου.Tip: Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα 60γρ γάλακτος σε σκόνη με λευκό ρούμι.
- ΠΗΓΗ:http://www.olivemagazine.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου