Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Πιπερόρυζο


  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι για ριζότο ή άλλο της αρεσκείας σας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ πελτέ
  • δυόσμο ξερό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη
  • Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό,τον πελτέ,δυόσμο,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να μείνει χωρίς υγρά ανακατεύοντας συχνά
  • Μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και εφόσον χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό
  • Σκεπάζουμε το ριζότο με μια πετσέτα για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια :