- 2 φλ. τσαγιού ρύζι για ριζότο ή άλλο της αρεσκείας σας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ πελτέ
- δυόσμο ξερό
- Αλάτι-πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν
- Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό,τον πελτέ,δυόσμο,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να μείνει χωρίς υγρά ανακατεύοντας συχνά
- Μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και εφόσον χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό
- Σκεπάζουμε το ριζότο με μια πετσέτα για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου