Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

16.000 νέες «επιταγές» για ανέργους χαμηλών προσόντων

16.000 νέες «επιταγές» για ανέργους χαμηλών προσόντων

Το πρόγραμμα αφορά ανέργους από 30 έως 55 ετών

Νέο πρόγραμμα Voucher που θα συνδυάζει κατάρτιση και πρόσληψη για 16.000 μακροχρόνια ανέργους χαμηλών προσόντων, από 30 έως 55 ετών, επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να το θέσει σε δημόσια διαβούλευση μόλις ολοκληρωθούν τα δύο αντίστοιχα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έως το τέλος Οκτωβρίου ο ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει το επιδοτούμενο πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα παρέχει Επιταγή Κατάρτισης σε άνεργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού. Στόχος θα είναι η παροχή σε 16.000 μακροχρόνια ανέργους (χαμηλών τυπικών προσόντων) υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αρχικά θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Στη συνέχεια οι άνεργοι θα προσλαμβάνονται υποχρεωτικά στις επιχειρήσεις για έξι μήνες (εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος). Παράλληλα προβλέπεται πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ανέργων, τα οποία θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος. Ο προϋπολογισμός της νέας δράσης του ΕΣΠΑ διαμορφώνεται στα 112 εκατ. ευρώ.
Αιτήσεις
Περισσότεροι από 87.000 άνεργοι έδειξαν ενδιαφέρον για τα δύο νέα προγράμματα Voucher του υπουργείου Εργασίας.
Ειδικότερα, για την πρόσκληση «Επιταγή Εισόδου για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα ηλικίας 25-29 ετών» οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 58.000, ενώ για το αντίστοιχο πρόγραμμα που αφορά άνεργους ηλικίας από 18 έως 24 ετών ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 29.000.
Εν τω μεταξύ μέχρι την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των ανέργων ηλικίας 25 έως 29 ετών για συμμετοχή στο πρόγραμμα Voucher Επιταγή Εισόδου, ενώ σε πέντε ημέρες, δηλαδή στις 20 Σεπτεμβρίου, πέφτει η αυλαία και για το πρόγραμμα Voucher 18-24.
ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :