Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Τα πέντε «δώρα» που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ

Τα πέντε «δώρα» που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ

Πέντε σημαντικά μέτρα ανακούφισης των πολιτών αλλά και το σχέδιο της κυβέρνησης για την Ελλάδα μέχρι το 2021 αναμένεται να παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα εγκαινιάσει την 79η Εκθεση. Μπορεί η τρόικα να μην έδωσε το πράσινο φως για γενικευμένες φοροελαφρύνσεις αλλά για στοχευμένα και λελογισμένα μέτρα, ωστόσο, ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ανακοινώσει τα εξής:

· Τη μείωση στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης η οποία μπορεί να φτάσει έως και 50% με προοπτική να καταργηθεί τα επόμενα χρόνια.
· Την αύξηση των δόσεων για οφειλές στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να ανασχεθεί η ανοδική πορεία των ληξιπρόθεσμων.
· Τις ρυθμίσεις για τον φόρο στα ακίνητα που θα κατατεθούν τη Δευτέρα στη Βουλή. Θα αφορούν πάνω από 600.000 Ελληνες οι οποίοι θα δουν να μειώνονται κατά πολύ τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.
· Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο που θα ισχύσει από φέτος και θα μειώσει την τελική τιμή των καυσίμων.
· Τη διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση με προοπτική να ενταχθούν στο ευνοϊκό καθεστώς κι άλλα προϊόντα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς θα περιγράψει τον οδικό χάρτη για την οριστική έξοδο από την κρίση και την μετά Μνημονίων εποχή. Θα αναφερθεί στα θετικά στοιχεία της οικονομίας και στις εντυπωσιακές επιδόσεις σε συγκεκριμένους τομείς όπως ο τουρισμός. Θα κάνει επίσης αναφορά στο σχέδιο για την απομείωση του χρέους και την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τον σφιχτό εναγκαλισμό των δανειστών
Η Θεσσαλονίκη θυμίζει φρούριο με πάνω από 4.000 αστυνομικούς και με πολλές διαδηλώσεις το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς, στις 18.00 ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα θα συγκεντρωθούν στο Αγαλμα Βενιζέλου. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει τη δική του εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ αντιεξουσιαστές και αριστερές οργανώσεις θα βρεθούν στην Καμάρα. Μια ώρα νωρίτερα μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας. Ολες οι συγκεντρώσεις θα καταλήξουν με πορείες έξω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως. Τις διαδηλώσεις θα παρακολουθεί από αέρος και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ τρεις εισαγγελείς θα είναι παρόντες για να επέμβουν εάν αυτό καταστεί απαραίτητο.
ΠΗΓΗ:http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :