Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σέριφος: Ηρεμη δύναμη

Σέριφος: Ηρεμη δύναμη

Σέριφος παραμένει ένας κατ' εξοχήν προορισμός για ήρεμες, «low profile» διακοπές. Ειδικά τον γλυκό μήνα του Σεπτέμβρη, που το νησί βρίσκει και πάλι τους χαλαρούς ρυθμούς του, είναι η καλύτερη εποχή για να ανακαλύψετε τα γοητευτικά μυστικά του ένα ένα.

Με καλή τουριστική υποδομή και σεμνό χαρακτήρα, με μια από τις ομορφότερες Xώρες των Κυκλάδων και φυσικά με θαυμάσια ακρογιάλια, η Σέριφος έχει κατακτήσει στον ελληνικό τουριστικό χάρτη τη δική της ιδιαίτερη θέση, όπως και πολλούς καλούς και πιστούς φίλους.Τούτη η μικρή κυκλαδίτικη στεριά ήταν κάποτε γνωστή από τον μύθο του Περσέα, ο οποίος κατόρθωσε να σκοτώσει τη φοβερή Μέδουσα, τη μυθολογική Γοργόνα που πέτρωνε όποιον τολμούσε να την κοιτάξει. Μάλιστα όταν εκείνος ήρθε εδώ κρατώντας το κομμένο κεφάλι της, το απόκοσμο βλέμμα της, ακόμα και άψυχο, κατάφερε να πετρώσει ολόκληρο το νησί! Με αυτόν τον τρόπο η γόνιμη αρχαιοελληνική φαντασία βάλθηκε να δικαιολογήσει την ύπαρξη του άγονου αυτού βράχου στη μέση του πελάγους.
Ωστόσο σήμερα, η εντύπωση που δίνει η Σέριφος στον επισκέπτη, με το Λιβάδι και την ολόλευκη Χώρα να σκαρφαλώνει στον λόφο, είναι αυτή ενός κουκλίστικου τοπίου που αμέσως το κάνεις δικό σου.
Το Λιβάδι, το μικρό λιμάνι της Σερίφου, με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκε σε τουριστικό κέντρο. Βέβαια όταν η οικιστική ανάπτυξη κάλυψε κάθε τετραγωνικό ελεύθερης γης, ο νεότευκτος οικισμός επεκτάθηκε κυρίως προς τη γειτονική παραλία Λιβαδάκι.
Στο Λιβάδι και στο Λιβαδάκι λοιπόν, θα βρείτε τα περισσότερα καταλύματα, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, μπαράκια και δυο εκτεταμένες αμμουδιές που συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο.
ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :