Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε το πανέμορφο ιταλικό νησάκι που είναι...«καταραμένο»

Ένα μικρό ιταλικό νησί, το Γκαιόλα, βρίσκεται μόλις τριάντα μέτρα από την ακτή της Νάπολης - Αγοράστηκε κατά καιρούς από βαθύπλουτους ιδιοκτήτες που τους κυνήγησαν κακοτυχίες - Σήμερα είναι έρημο και το επισκέπτονται μόνο «τολμηροί» κολυμβητές


Απέναντι ακριβώς από τη Νάπολη βρίσκονται δύο όμορφα μικρά νησιά που ενώνονται μεταξύ τους με μια πετρόχτιστη γέφυρα. Είναι το νησί Γκαιόλα, γραφικό, με όμορφες ακτές, που στον υποθαλάσσιο χώρο του βρίσκονται ρωμαικά ερείπια και  επάνω στο νησί υπάρχουν απομεινάρια από τον αρχαίο ναό της Αφροδίτης. Στο ίδιο νησί η Ιστορία αναφέρει ότι ο Ρωμαίος ποιητής Βιργίλιος δίδασκε τους μαθητές του. Κλείστε φθηνά αεροπορικα εισιτήρια και ζήστε μια μοναδική εμπειρία.


 Το 1.800 το νησί κατοικήθηκε για πρώτη φορά από ένα ερημίτη και μετά από χρόνια αγοράστηκε από πλούσιους ιδιοκτήτες, οι οποίοι «χτυπήθηκαν» όλοι από κακοτυχίες και έτσι το νησί απόκτησε τη φήμη του «καταραμένου»! Για πρώτη φορά το Γκαιόλα αγοράστηκε από ένα πλούσιο Ελβετό επιχειρηματία, μετά πέρασε στα χέρια του ιδιοκτήτη της Φίατ, Τζιάννι Ανιέλι και στη συνέχεια αγοράστηκε από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζον Πωλ Γκετί.
Σήμερα παρά την ομορφιά του το νησάκι παραμένει έρημο με τη φήμη του «καταραμένου» να το ακολουθεί και η μοναδική βίλα που είναι χτισμένη στο έδαφός του, είναι εγκαταλελειμμένη αφού μόνο μερικοί τολμηροί κολυμβητές τολμούν να το επισκεφθούν.
ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :