Τα ψητά φαγητά και ειδικά τα λαχανικά προσθέτουν υπέροχη γεύση στο πιάτο σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ρίξεις το φαγητό που θέλεις να ψήσεις στο τηγάνι και έπειτα στο φούρνο. Δες για ποιο λόγο πρέπει να προθερμάνεις το ταψί σου πριν το ψήσιμο..
Το να προθερμάνεις το ταψί ή το τηγάνι σου στο φούρνο δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια καθώς μπορείς να το κάνεις ενώ προετοιμάζεις το φαγητό που πρόκειται να ψήσεις. Δες ποιοι είναι οι λόγοι για να μην αμελήσεις να το κάνεις..
Γρήγορο χρυσάφισμα
Ένας από τους λόγους είναι για να γίνει η επιφάνεια του φαγητού σου πιο όμορφη και πιο χρυσαφιά σε λιγότερο χρόνο. Η καυτή επιφάνεια του ταψιού σου θα μεταφέρει αμέσως τη θερμότητα στο φαγητό σου με αποτέλεσμα να αρχίσει να καραμελώνει ομοιόμορφα και να απορροφάει τα περιττά υγρά.
Γλιτώνεις χρόνο
Ρίχνοντας το κοτόπουλό σου ή τα λαχανικά σου πάνω στο καυτό ταψί θα διαπιστώσεις πως το ψήσιμό τους θα ξεκινήσει αμέσως χωρίς καμία καθυστέρηση. Τα λίγα δευτερόλεπτα που θα χρειαστείς για να βάλεις το ταψί σου στο φούρνο πριν ξεκινήσει το ψήσιμο αξίζουν τον κόπο καθώς το φαγητό σου θα ψηθεί πολύ πιο γρήγορα.
Δε χρειάζεται γύρισμα
Προθερμαίνοντας το ταψί σου μπορείς να γλιτώσεις το συχνό γύρισμα του φαγητού σου μέσα στο φούρνο. Μάλιστα, καλό είναι να ξέρεις πως μπορεί να μη χρειαστεί καθόλου να το γυρίσεις.
Πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείς αυτή την τεχνική..
Καλό είναι να έχεις στο νου σου ότι η συγκεκριμένη τεχνική αφορά στο κρέας και τα λαχανικά που έχουν ήδη σοταριστεί στο τηγάνι. Μην τη χρησιμοποιείς για cookies και γενικότερα για γλυκά όπου ο χρόνος ψησίματός τους είναι πολύ συγκεκριμένος.
ΠΗΓΗ:http://www.faysbook.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου