Αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους! Το τέλειο συνοδευτικό του καφέ αλλά και ένα λαχταριστό επιδόρπιο στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, τα ρολάκια κανέλας με μήλο έρχονται να γίνουν η απαραίτητη λιχουδιά στο σπίτι σου!
Υλικά
Για τη ζύμη
- 620 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γραμμ. ζάχαρη
- 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
- Μία πρέζα αλάτι
- 120 ml νερό
- 120 ml γάλα
- 60 γραμμ. βούτυρο ανάλατο
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι κανέλα
Για τη γέμιση
- 2 ξινόμηλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμ. ζάχαρη
- 60 γραμμ. βούτυρο ανάλατο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε ένα ποτήρι αλεύρι (από τα 620 γραμμ.), τη ζάχαρη, τη μαγιά αδιάλυτη, το αλάτι και την κανέλα.
Σε μέτρια φωτιά, σε μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, το γάλα και το βούτυρο να ζεσταθούν και τα προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι. Χτυπάμε τα υλικά για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνοντας θα δούμε ότι θα έχουμε μια ζύμη αφράτη που λίγο θα κολλάει. Δουλεύουμε τη ζύμη σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει ελαστική. Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Κόβουμε τα δύο μήλα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το βούτυρο και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε δύο φύλλα με διαστάσεις 14 x 10 εκ. Απλώνουμε τη γέμιση, τυλίγουμε σε ρολά και κόβουμε το κάθε ρολό σε 12 περίπου κομμάτια.
Τοποθετούμε τα κομματάκια στο ταψί του φούρνου (έχοντας στρώσει προηγουμένως λαδόκολλα) με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω (να φαίνεται δηλαδή η γέμιση) και τα σκεπάζουμε για 45 λεπτά ώστε να φουσκώσουν.
Αφού περάσουν τα 45 λεπτά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά .
ΠΗΓΗ:koolnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου