Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης

Φωτό: eleftheriaonline.gr

Φωτό: eleftheriaonline.gr
Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ώρες δεκάδες οδηγοί που έχουν εγκλωβιστεί στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης, στο ύψος της Νεμέας, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και του παγετού που πλήττει πολλές περιοχές κυρίως στην Αρκαδία.
Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο δρόμος άνοιξε στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται πολύ αργά και σταθερά. Ομοίως στο ύψος της Τσακώνας άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος στο ρεύμα προς Καλαμάτα και σε λίγο, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, δίνεται στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Τρίπολη και η ροή των αυτοκινήτων γίνεται με δυσχέρεια αργά και σταθερά.
Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr αρκετοί οδηγοί κατήγγειλαν ότι παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, βαρέα οχήματα πέρασαν από τα μπλόκα της αστυνομίας, με αποτέλεσμα, λόγω του χιονιού, να κολλήσουν και μαζί με αυτά να αποκλειστούν δεκάδες άτομα από πίσω τους.
Η ταλαιπωρία των οδηγών δεν έχει προηγούμενο για την περιοχή, καθώς υπάρχουν αναφορές με οδηγούς που ξεκίνησαν από την Αθήνα στις 3 το μεσημέρι και τις τελευταίες 3 ώρες έχουν εγκλωβιστεί στα Παραδείσια.
Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί από τη Μεγαλόπολη, που προσπαθούν να βοηθήσουν τα οχήματα να συνεχίσουν την πορεία τους, ενώ στο σημείο δεν υπάρχει αποχιονιστικό όχημα, αλλά μόνο ένα όχημα του Μορέα που εποπτεύει την κατάσταση.
Επισημαίνεται ότι σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και στα δύο ρεύματα, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και αργά, ενώ η είσπραξη των διοδίων έχει ανασταλεί σε όλους τους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου.
Επιπλέον έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης από το ύψος της διασταύρωσης Καρυών στο 30ο έως το 25ο χιλιόμετρο και κλειστός είναι ο δρόμος Σπάρτη -Λογγανίκος - Μεγαλόπολη.
Αυτή την ώρα υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, όπου με ερπυστριοφόρο όχημα, γίνεται απομάκρυνση δύο ατόμων από τα αυτοκίνητά τους που εγκλωβίστηκαν από το χιόνι στην περιοχή της Αλαγονίας στη Μεσσηνία.
Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των οδηγών που κινούνται στην κεντρική Πελοπόννησο από το χιονιά, γι' αυτό και οι οδηγοί καλούνται στο μέτρο του δυνατού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κι εφόσον είναι αναγκαίες, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών.
Η έντονη χιονόπτωση στην ορεινή Πελοπόννησο έχει κοπάσει, ενώ με αμείωτη ένταση τα συνεργεία των δήμων και της περιφέρειας Πελοποννήσου εκχιονίζουν και ρίχνουν αλάτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην Τρίπολη το χιόνι έχει ξεπεράσει τα δέκα εκατοστά.

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :