Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

«Γάμος» Στ. Θεοδωράκη και Σπ. Λυκούδη: «Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα»

«Γάμος» Στ. Θεοδωράκη και Σπ. Λυκούδη: «Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα»

Ανακοινώθηκε το μεσημέρι η ένταξη των «Μεταρρυθμιστών» του Σπύρου Λυκούδη στο «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η ανακοίνωση έγινε σε κοινή συνέντευξη Τύπου στα σκαλιά της Παλιάς Βουλής με κεντρικό σύνθημα «Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα», κάνοντας λόγο για «σύμπλευση στα νερά του Ποταμιού».
Σημειώνεται ότι οι επαφές των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και η σύμπλευση ουσιαστικά αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Το Ποτάμι αποκτά κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με τον Σπ. Λυκούδη και μπορεί στις εθνικές εκλογές να προσελκύσει κι άλλα στελέχη από τον χώρο.
Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την άποψή του ότι δεν πρέπει να γίνουν τώρα εκλογές και θα πρέπει να εκλεχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή καθώς η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Ανέφερε ωστόσο ότι υπάρχει διαρκής διάλογος για τα ψηφοδέλτια του κόμματος, χωρίς αποκλεισμούς και δογματισμούς.
«Ο Σπύρος Λυκούδης εκπροσωπεί την αριστερά που θα θέλαμε, αυτή που επαναστατεί με λόγο, την αριστερά του Παπαγιαννάκη και του Κύρκου» , δήλωσε και εξήγησε ότι μολονότι δεν συζητήθηκε η συμμετοχή του κ. Λυκούδη και των μεταρρυθμιστών στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού, αυτό θεωρείται δεδομένο.
«Συμπλέουμε με το Ποτάμι, αυτός είναι ο φορέας που θα πάμε στις εκλογές», ώστε «να διαμορφωθεί μια ισχυρή δύναμη που θα ισορροπήσει την πολιτική ζωή του τόπου» είπε ο Σπύρος Λυκούδης, αποσαφηνίζοντας επίσης ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ, εκλογικού χαρακτήρα και οι σχετικές φήμες δεν είναι αληθείς.
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Π. Τατσόπουλος και Γρ. Ψαριανός, η πρώην ευρωβουλευτής Άννυ Ποδηματά, ο πρώην βουλευτής Π. Κουναλάκης και η πρώην γγ του υπουργείο Εργασίας Αθ. Δρέττα.

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :