Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Σπιτική Lemon Pie από την Αργυρώ!

Μια εύκολη συνταγή για θεϊκή τάρτα λεμόνι...
 Υλικά συνταγής:
Για τη ζύμη:
175 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε καρέ
1 κ.σ. άχνη
2 πρέζες αλάτι
1 κρόκο
1 κ.σ. κρύο νερό
Για την κρέμα λεμόνι:
125 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κορν φλάουρ
ξύσμα από 3 λεμόνια
χυμό απο 3 λεμόνια
χυμό από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1 λάιμ ( σύνολο ο χυμός από τα 3 φρούτα 250 γρ.)
80 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
3 κρόκους
1 αβγό
Για τη μαρέγκα:
4 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο κάδο του μίξερ. Με τους κοφτές σε διακεκομμένη λειτουργία αναμιγνύουμε. Μαζεύουμε τη ζύμη και την βγάζουμε στον πάγκο. Την ενώνουμε με τα χέρια. Την απλώνουμε σε ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκ. Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30'. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
Βάζουμε λαδόκολλα στην τάρτα και γεμίζουμε με βαρίδια, ρύζι, όσπρια κλπ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 20'-25', αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα βαρίδια (αφού κρυώσουν τα αποθηκεύουμε για παρόμοια μελλοντική χρήση) συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15'.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και τον χυμό.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους και το αβγό και τα ρίχνουμε στην κρέμα. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πυκνώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αδειάζουμε την κρέμα λεμόνι στην μισοψημένα τάρτα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε την μαρέγκα δυνατά να γυαλίσει για 1 λεπτό.
Ακουμπάμε κουταλιές μαρέγκας στην τάρτα. Ψήνουμε για περίπου 20' να ροδίσει ελαφρά η μαρέγκα.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως για περίπου 1-1/2 ώρα και σερβίρουμε. Καλύτερα να καταναλωθεί την ίδια μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :