Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Πανηγυρικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορική νίκη για τον ελληνικό λαό

Πανηγυρικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορική νίκη για τον ελληνικό λαό

Πανηγυρικό είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση των exit polls. Στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, βρίσκονται ήδη αρκετά κομματικά στελέχη, τα οποία περιμένουν, σε κλίμα ενθουσιασμού, τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για την πρώτη σύσκεψη.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προχώρησαν σε μια πρώτη αντίδραση:

«Είναι μια ιστορική νίκη για τον ελληνικό λαό, ο οποίος τάχθηκε συντριπτικά κατά της λιτότητας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη, το οποίο μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλλαγών σε όλη την Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη να συγκροτήσει κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη».
Σε πανηγυρικό κλίμα υποδέχτηκαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls) στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Πλήθος κόσμου και πολλοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία από νωρίς το απόγευμα. Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τις δημοσκοπήσεις εξόδου (exit polls) ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας: «Ήρθε η ώρα της Αριστεράς».
Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls) παρακολούθησαν και αντιπροσωπείες αριστερών σχηματισμών από Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. «Είμαστε εδώ να στηρίξουμε τη μάχη ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας. Η αλλαγή στην Ελλάδα θα σηματοδότηση την αλλαγή στις πολιτικές της Γερμανίας και της Ευρώπης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του πολιτικού κόμματος Die Linke, Ρόλαντ Τζέρμαν.

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :