Σίγουρα τα έχεις φάει από τα χεράκια της γιαγιάς σου και τα νοσταλγείς κάθε φορά που ακούς το όνομα τους. Μήπως ήρθε η ώρα να τα φτιάξεις για να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου;!
Υλικά
- 1/2 κιλό αμπελόφυλλα
- 1/2 πακέτο ρύζι γλασσέ
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- Ελαιόλαδο
- Χυμός από 3 λεμόνια
- Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μια ρηχή κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγο ακόμα. Σβήνουμε με χυμό λεμονιού.
Αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε στο μείγμα αλάτι, πιπέρι, άνηθο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα αμπελόφυλλα με την γέμιση που έχουμε κάνει (μια κουταλιά γέμισης σε κάθε φύλλο).
Σε μια κατσαρόλα απλώνουμε 3-4 αμπελόφυλλα στον πάτο και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια. Συμπληρώνουμε με όσο νερό χρειαστεί μέχρι να σκεπαστούν τα ντολμαδάκια και σιγοβράζουμε (αφού σκεπάσουμε την κατσαρόλα με ένα πιάτο), μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Περιχύνουμε, στο τέλος, με το χυμό λεμονιού.
ΠΗΓΗ:koolnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου