Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Π. Καμμένος: Πρώτα θα νομοθετούμε και μετά θα τους εξηγούμε

Π. Καμμένος: Πρώτα θα νομοθετούμε και μετά θα τους εξηγούμε

Στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που είναι σε εξέλιξη στον τομέα ευθύνης του, στις νέες υπό ίδρυση δομές, καθώς και στη συνεργασία με άλλα υπουργεία, προκειμένου να μειωθούν τα γενικά έξοδα της κυβέρνησης, όπως τη «δημιουργία του κοινού φορέα αεροπορικών μέσων που θα αναλάβει τις αεροδιακομιδές» αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωϊνό ΑΝΤ1».

«Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έχουν φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο ηθικού και λειτουργίας. Είναι ένα πρώτο δείγμα ελπίδας ότι μπορούμε να αλλάξουμε πολλά, χωρίς έξοδα και μάλιστα μειώνοντας το κόστος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Ερωτηθείς για τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, απάντησε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ξεκαθάρισε στους δανειστές ότι έχει λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό για αλλαγή της λάθος πολιτικής, προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός λαός αποφάσισε, όπως γίνεται στα κυρίαρχα κράτη, να αλλάξει αυτή η πολιτική. Και αυτή η πολιτική θα αλλάξει».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και σημείωσε ότι μετά από αυτή «άρχισαν διάφοροι μεμονωμένοι παράγοντες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αντί να υλοποιήσουν αυτήν τη συμφωνία να τη "βομβαρδίζουν". Η ελληνική κυβέρνηση, αντίθετα, ό,τι υποσχέθηκε το έκανε». «Δεν πρόκειται, όμως, να προχωρήσουμε σε κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφωνήσαμε στις 20 του μηνός. Και αυτό που θα ζητήσει σήμερα ο πρωθυπουργός είναι ακριβώς να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους- και εκείνοι αλλά και εμείς- προκειμένου να πάμε στη διαφορετική πολιτική που θα αρχίσει να ασκείται και να δώσει αποτελέσματα από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου» συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση για τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, ο κ. Καμμένος είπε ότι πρέπει να είναι απολύτως σαφές πως «η κυβέρνηση θέλει μία καλή σχέση με τους εταίρους, αλλά εντολές λαμβάνει μόνο από τον ελληνικό λαό». «Είμαστε μία χώρα η οποία έχει επαναποκτήσει την εθνική της κυριαρχία. Δεν παίρνουμε γραμμένα νομοσχέδια, τα οποία μεταφράζουμε και φέρνουμε στη Βουλή. Φέρνουμε τα νομοσχέδια τα οποία υποσχεθήκαμε πριν από τις εκλογές στον ελληνικό λαό ότι θα φέρουμε και ανεξάρτητα αν τους αρέσουν ή όχι, τα ψηφίζουμε» τόνισε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της υπερψήφισης του χθεσινού πρώτου νομοσχεδίου, ως μήνυμα ότι «δεν διαπραγματεύονται ο Τσίπρας και ο Καμμένος, δεν διαπραγματεύονται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Εδώ διαπραγματεύεται η Ελλάδα».
Σχετικά με τα νομοσχέδια και τον έλεγχό τους (από τους θεσμούς) υποστήριξε ότι για το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης και τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις «δεν θα περάσουμε από τον πάγκο του Κοστέλο για να το εγκρίνει ή όχι, όταν ο ελληνικός λαός πεινάει». «Η υποχρέωση μίας εκλεγμένης κυβέρνησης είναι πρώτα από όλα να διασφαλίσει τη διαβίωση του λαού. Σε αυτό δεν θα ρωτήσουμε κανένα. Θα προχωρήσουμε στη νομοθέτηση και μετά μπορούμε να τους εξηγήσουμε ακριβώς για ποιο λόγο γίνεται» πρόσθεσε.
Αναφορικά με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ο κ. Καμμένος επισήμανε, καταρχάς, ότι είναι η πρώτη φορά που θα παραστεί, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου. Εξήγησε ότι η ιδέα για τα δημοτικά τραγούδια και τους χορούς από τις μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησε από τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η παρέλαση στη Ρόδο για την Απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, στην οποία ήταν παρών ο ίδιος και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι το σημαντικό είναι η αποστολή ενός μηνύματος ενότητας του ελληνικού λαού και της Ελλάδας ως κυρίαρχο κράτος, ενώ σχετικά με τις επικρίσεις ότι «αυτά θυμίζουν 21η Απριλίου» είπε: «Αλίμονο εάν χαρίζουμε στη χούντα ή στην ακροδεξιά ή στους φασίστες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, τα παιδιά μας που υπηρετούν και την ημέρα της ανεξαρτησίας μας. Αν κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τα σύμβολα, δεν σημαίνει ότι θα τους χαρίσουμε τα σύμβολα».
Τόνισε, δε, ότι το όλο ζήτημα, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της παρέλασης έχει τη σύμφωνη γνώμη και του πρωθυπουργού και του ΚΥΣΕΑ, προσθέτοντας ότι δέχθηκε επικρίσεις για «φιέστα εθνικολαϊκή» και για τη σκέψη, την ημέρα του Πάσχα, άνεργοι και άστεγοι να γιορτάσουν μαζί με τις οικογένειές τους «με κάτι που θα ετοιμάσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις». «Ποια εθνικολαϊκή; Δηλαδή, το να μπορέσουν το κράτος, οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι πολίτες, οι εθελοντές να προσφέρουν μία ημέρα γιορτής και μία μέρα θρησκευτικής γιορτής, αλλά και οικογενειακής γιορτής σε αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα, είναι εθνικολαϊκό και φτάνει στη χούντα; Δηλαδή, η χούντα χόρευε μόνο τσάμικα; Οι άλλοι τι χόρευαν; Η αριστερά τι χόρευε; Το κέντρο τι χόρευε; Χόρευαν όλοι βαλς;» αναρωτήθηκε.
Σε ό,τι αφορά ανάρτηση στην ιστοσελίδα του «Ποταμιού» ο κ. Καμμένος υπογράμμισε: «Άμα τον στεναχωρεί τον κύριο Θεοδωράκη η παρέλαση, να μην έρθει. Τι να κάνουμε; Αν θέλει να του βάλουμε να παίζει πόλκα, να του βάλουμε να παίζει πόλκα».
Για τα αναδρομικά των ενστόλων
Τέλος, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τους μισθούς των ενστόλων, υποστήριξε: «Από το υπουργείο Άμυνας αφαίρεσα από κωδικό των εξοπλισμών 55 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι για τους εν ενεργεία και ένα άλλο κονδύλι για τους συνταξιούχους. Θεωρώ ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας ισχύος είναι ο άνθρωπος. Τι να τα κάνω τα ακριβά όπλα, όταν πεινούν οι άνθρωποι οι οποίοι χειρίζονται τα όπλα. Γι' αυτό εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε αυτά τα χρήματα. Περιμένω την απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από το υπουργείο Ναυτιλίας και τα χρήματα θα απελευθερωθούν άμεσα».

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :