Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τορτίγιες με κα­σέρι και παστουρμά

Δε νοείται street food δίχως τορτίγια! 
Υλικά
  • 6 μεγάλες τορτίγιες (μεξικάνικες πίτες, συνήθως από καλαμποκάλευρο ή ανάμεικτο με σιταρένιο, στα ράφια με τις αραβικές πίτες, τις πίτες για σουβλάκια κ.λπ. στα περισσότερα σούπερ μάρκετ)
  • 1 ολόκληρο ντοματάκι από κονσέρβα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι της αρεσκείας μας
  • τα φυλλαράκια από 1/3 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 12 φέτες παστουρμά 
  • 300 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο σε καθεμία
Μερίδες Για 24 κομμάτια
ΔιαδικασίαΠαίρνουμε τις τορτίγιες. Χτυπάμε στο μούλτι το ντοματάκι, ώστε να το χοντροκόψουμε (δεν θέλουμε να πολτοποιηθεί εντελώς) και το ανακατεύουμε με τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το μέλι, τα φυλλαράκια του μαϊντανού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζουμε στον πάγκο εργασίας 3 από τις τορτίγιες και απλώνουμε σε καθεμία από 4 φέτες παστουρμά. Από πάνω βάζουμε 2 κουτ. σούπας από το μείγμα της ντομάτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκορπίζουμε 100 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο σε καθεμία. Σκεπάζουμε κάθε τορτίγια με άλλη μία (από τις 3 τορτίγιες που έχουμε αφήσει στην άκρη), σαν πίτα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη δεύτερη κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «τηγανίζουμε» κάθε πίτα-τορτίγια ξεχωριστά, για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί. Τη γυρίζουμε πολύ προσεκτικά με σπάτουλα, για να μην ξεφύγει η γέμιση. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130° C. Κάθε τορτίγια που ετοιμάζουμε την κόβουμε σε 8 κομμάτια, σαν πίτσα, και την αφήνουμε στο φούρνο, για να διατηρηθεί ζεστή μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΗΓΗ:gastronomos.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια :