Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ,ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 4 ΤΡΟΦΕΣ!

Υπάρχουν φορές που όλοι μας έχουμε προσέξει ότι το σώμα μας αναδύει μια δυσάρεστη μυρωδιά, παρά το γεγονός ότι έχουμε κάνει μπάνιο, έχουμε χρησιμοποιήσει αποσμητικό και δεν έχουμε ιδρώσει ιδιαίτερα στο μεσοδιάστημα.

Μία από τις αιτίες που μπορεί να συμβαίνει αυτό δεν είναι άλλη από τις τροφές που έχουμε καταναλώσει και οι οποίες μπορεί να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην κακοσμία του σώματος.
Αν και η πιο κοινή (δυσάρεστη) οσμή του σώματος παράγεται στις μασχάλες και στη βουβωνική χώρα (σε συνδυασμό με τα βακτήρια που συνήθως βρίσκονται στο δέρμα μας) υπάρχουν ορισμένες τροφές, όπως το σκόρδο και τα κρεμμύδια, που μπορεί να περιέχουν πτητικές θειούχες ουσίες, οι οποίες απελευθερώνονται μέσω του ιδρώτα μας. Επίσης, απορροφώνται από το αίμα μας και τους πνεύμονές μας μετά την πέψη, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη κακοσμία στο σώμα και την αναπνοή μας.

Δείτε 4 τροφές που προκαλούν κακοσμία στο σώμα:
Αλκοόλ: Το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως το επόμενο πρωί, μετά από μια νύχτα όπου έχετε πιει 2-3… ποτηράκια παραπάνω. Καθώς η αλκοόλη περνά μέσα από το αίμα και το σώμα, ένα ποσοστό της διαρρέει μέσω των πόρων και μέσω της αναπνοής. Τότε είναι που ο ιδρώτας και ανάσα ενός ατόμου αρχίζει να μυρίζει αλκοόλ. Ως εκ τούτου, το στόμα αφυδατώνεται και ακόμα και τα ούρα έχουν μια αμυδρή μυρωδιά αλκοόλ.
Σπαράγγια: Η μυρωδιά που προσδίδουν τα σπαράγγια στα ούρα είναι χαρακτηριστική. Αυτή η μυρωδιά θεωρείται ότι προέρχεται από τη διαδικασία πέψης της μερκαπτάνης, μιας ένωσης του θείου, η οποία διασπάται σε δύσοσμα χημικά συστατικά. Μια έρευνα του 2010 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Chemical Senses έδειξε ότι κάποιοι συμμετέχοντες δεν εκδήλωσαν κακοσμία στα ούρα τους μετά την κατανάλωση σπαραγγιών, επειδή έλειπε σπό τα γονίδιά τους ένα πεπτικό ένζυμο που διασπά την μερκαπτάνη.
Καφές: Εκτός από το να μας “ξυπνά», ο καφές έχει την ιδιότητα να δραστηριοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες. Την ίδια στιγμή, πρόκειται για ένα διουρητικό που μας κάνει να νιώθουμε πολύ διψασμένοι, οδηγώντας σε μια άσχημη γεύση και οσμή, η οποία στεγνώνει το στόμα. Η ξηρότητα στο στόμα συμβάλλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη βακτηρίων. Αυτά κατά κανόνα αναδύουν δύσοσμα πτητικά αέρια όταν διασπώνται.
Κόκκινο κρέας: Μια μελέτη του 2006 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Chemical Senses έδειξε ότι η οσμή του σώματος των συμμετεχόντων που ακολουθούσαν μια διατροφή χωρίς κρέας ήταν σημαντικά πιο ευχάριστη/ελκυστική και λιγότερο έντονη σε σύγκριση με εκείνους που ακολουθούσαν μια διατροφή βασισμένη στο κόκκινο κρέας. Αυτό οφείλεται στο χρονικό διάστημα που απαιτείται για μεγάλες ποσότητες κρέατος να διέλθουν πλήρως μέσω της πεπτικής οδού. Αυτή καθυστέρηση τις κάνει να σαπίζουν μέσα στο έντερο και αυτό δημιουργεί δυσοσμία τόσο στην αναπνοή, όσο και στην εφίδρωση.

ΠΗΓΗ:biologikaorganikaproionta

Δεν υπάρχουν σχόλια :