Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο Βασίλης Καλλίδης προτείνει… Συνταγή για κόκορα με χοντρό μακαρόνι

Ο αγαπημένος του κοινού και καταξιωμένος σεφ, Βασίλης Καλλίδης, μπαίνει στην κουζίνα για να μας μαγειρέψει για το μεσημεριανό τραπέζι. Τι; Μία από τις λατρεμένες του συνταγές, κόκορα με χοντρό μακαρόνι!

Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια τρυπητά Νο 5
  • 1 κόκορας κομμένος σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 μπαχάρια
  • 1 γαρύφαλλο
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγες σταγόνες ξίδι βαλσάμικο
  • Μανουρομυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κόκορα και τα τσιγαρίζουμε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα για 5-6 λεπτά. Εν τω μεταξύ τρίβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι στον χοντρό τρίφτη. Αφαιρούμε τον κόκορα από το τηγάνι και όσο είναι το τηγάνι ζεστό στο λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα κόκορα.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο με τη φλούδα, την καυτερή πιπεριά, μια χούφτα σταφίδες, κανέλα, μπαχάρι και γαρύφαλλο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για αρκετά λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Σε μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε τα μακαρόνια, τα πασπαλίζουμε με τριμμένη μανουρομυζήθρα, από πάνω σερβίρουμε τον κόκορα με σάλτσα, ραντίζουμε με μερικές σταγόνες βαλσάμικο, πασπαλίζουμε με έξτρα τριμμένη μανουρομυζήθρα και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ:koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου