Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Πολ Μέισον: Θα ταρακουνήσει ο Αλέξης Τσίπρας την Ευρώπη;

Πολ Μέισον: Θα ταρακουνήσει ο Αλέξης Τσίπρας την Ευρώπη;


Το ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να «ταρακουνήσει» την Ευρώπη με τη σημερινή του ομιλία στηΒουλή, θέτει με άρθρο γνώμης στο προσωπικο blog του ο γνωστός δημοσιογράφος του Channel 4, Πολ Μέισον.

Οπως υπογραμμίζει, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα πράξει ο Ελληνας πρωθυπουργός, ωστόσο, φαίνεται να έχει τρεις επιλογές: προκήρυξη πρόωρων εκλογών, δημοψηφίσματος, ή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Στο άρθρο τονίζεται πόσο έχει κουραστεί ο κόσμος στην Ελλάδα από την αβεβαιότητα. Αναφέρεται μάλιστα σε πρόσφατη δημοσκόπηση για να τονίσει πόσο διχασμένοι εμφανίζονται οι Ελληνες: Το 50%τάσσεται υπέρ μίας συμφωνίας, ακόμη και εάν αυτή θα παραβιάζει τις «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα 41% καλεί την κυβέρνηση να συγκρουστεί με την Ευρωζώνης.
«Αυτό το 41% μπορεί να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ εάν γίνουν νέες εκλογές και να του δώσει την απόλυτη πλειοψηφία», εκτιμά ο κ. Μέισον, τονίζοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα για τους δανειστές είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτουν πλέον ικανά ποσοστά ώστε να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με τις ενέργειές της για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τη σύστασης της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος.
«Ενώ ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και οι εταίροι προσπαθούν να προχωρήσουν σε μείωση του ελληνικού χρέους η κα Κωνσταντοπούλου εργάζεται ώστε να το ανακηρύξει μη υπαρκτό», ενώ αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις τονίζεται ότι «έχοντας τη βοήθεια ειδικών, η κα Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα 350 δισ. ευρώ από πολεμικές αποζημιώσεις», καταλήγει ο κ. Μέισον.

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :