Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Συντεταγμένη χρεοκοπία…

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σε μία ειδική έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα, η επιτροπή των πέντε ειδικών που είναι γνωστοί ως «σοφοί», υποστήριξαν ότι η ελληνική κρίση κατέδειξε την αναγκαιότητα να δρομολογηθούν άμεσα περαιτέρω μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν την ευρωζώνη πιο σταθερή

Τη δημιουργία ενός «μηχανισμού χρεοκοπίας» για τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, με στόχο να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις», προτείνει το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την γερμανική κυβέρνηση.
Οι γερμανοί "Σοφοί" υπογραμμίζουν πως η έξοδος από την Ευρωζώνη θα πρέπει να επιτρέπεται ως ύστατη επιλογή.
Όπως αναφέρει η έκθεση, «ένα μονίμως μη-συνεργάσιμο κράτος-μέλος δεν θα πρέπει να απειλεί την ύπαρξη του ευρώ».
Στη συνέχεια οι οικονομολόγοι εξηγούν πως η μόνιμη έλλειψη διάθεσης συνεργασίας ενός κράτους-μέλους μπορεί να κλονίσει τις βάσεις της νομισματικής ένωσης και να την απειλήσει υπαρξιακά. «Ιδιαίτερα τραγικές είναι οι πολιτικές εντάσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ των κρατών-μελών, διότι, ειδικά το κοινό νόμισμα, θα έπρεπε να αποτελεί σύμβολο ολοκλήρωσης. Στο μέλλον λοιπόν πρέπει να δοθεί περισσότερη σημασία στην τήρηση των κοινών κανόνων. Ως ύστατη επιλογή θα έπρεπε όμως να είναι δυνατή και η έξοδος ενός κράτους από την νομισματική ένωση», καταλήγουν οι οικονομολόγοι.

ΠΗΓΗ:voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :