Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτάΥλικά
Για 4-6 άτομα
1 κιλό κατεψυγμένες γαρίδες ψιλοκομμένες
1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
2 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες σε πουρέ
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλιά μουστάρδα
σέλινο αλάτι, πιπέρι για γεύση
1 κουταλιά της σούπας φέτα
1/2 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 κιλό κατεψυγμένες γαρίδες ψιλοκομμένες
1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
2 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες σε πουρέ
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλιά μουστάρδα
σέλινο αλάτι, πιπέρι για γεύση
1 κουταλιά της σούπας φέτα
1/2 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις γαρίδες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το πιπέρι. Προσθέστε τη μαγιονέζα, μουστάρδα, το αλάτι, πιπέρι.
Προσθέστε τη φέτα θρυμματισμένη, τον πουρέ πατάτας από τις βρασμένες πατάτες (βράζουμε τις πατάτες σε ζεστό νερό για 25 λεπτά).
Ανακατεύετε τα υλικά όλα μαζί και πλάθετε σε μπαλάκια πάχους όσο ένα καρύδι ή πλάθετε σε σχήμα όσο ένα μπιφτέκι.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι πάνω από τη μέση και ζεσταίνουμε σε υψηλή φωτιά. Τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν, περίπου πέντε λεπτά σε κάθε πλευρά.
Προσθέστε τη φέτα θρυμματισμένη, τον πουρέ πατάτας από τις βρασμένες πατάτες (βράζουμε τις πατάτες σε ζεστό νερό για 25 λεπτά).
Ανακατεύετε τα υλικά όλα μαζί και πλάθετε σε μπαλάκια πάχους όσο ένα καρύδι ή πλάθετε σε σχήμα όσο ένα μπιφτέκι.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι πάνω από τη μέση και ζεσταίνουμε σε υψηλή φωτιά. Τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν, περίπου πέντε λεπτά σε κάθε πλευρά.
ΠΗΓΗ:sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου