Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Μύκονος: Tο νησί… Dr. Jekyll και Mr. Hyde – Η άλλη όψη που οφείλετε να γνωρίζετε [εικόνες]

Η Μύκονος είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο ελληνικό νησί κι αυτό διότι έχει συνδεθεί αποκλειστικά και μόνο με το ξενύχτι, το ποτό, τα πάρτι και τους χολιγουντιανούς επισκέπτες της, ενώ σπανίως θα ακούσει κανείς για τα γραφικά της σοκάκια, τα παραδοσιακά στέκια της και τις παραλίες που ενδείκνυνται ακόμα και για οικογενειακές διακοπές.

Είναι το νησί που αμέσως διαγράφεται από τη λίστα των επιλογών όσων αποζητούν την ηρεμία, τα μοναχικά μπάνια και την ξεκούραση, καθώς η φήμη της προσελκύει κοινό περισσότερο… μάχιμο στο ξενύχτι! Επειδή όμως οι μύθοι είναι για να καταρρίπτονται, ένα ταξίδι στο Νησί των Ανέμων θα αλλάξει γνώμη ακόμα και στους πιο δύσπιστους που θεωρούν τη Μύκονο τρομερά κοσμική για τα γούστα τους.
Της Όλγας Παρθενέα - Γεωργάτσου
Κι επειδή εγώ για Αμοργό ξεκίνησα να ετοιμάζομαι και βρέθηκα στο… Super Paradise -έχοντας κάθε λόγο να γκρινιάζω για την «καταστροφή» των διακοπών μου σε ένα μέρος που δεν είχα σκοπό να ξοδέψω ούτε δύο μέρες-,  ένα μπορώ να σας πω: Η Μύκονος είναι το απόλυτο ελληνικό νησί για προσωπικότητες τύπου Dr. Jekyll και Mr. Hyde.
Παλιό Λιμάνι
Από την κοσμική Ψαρρού μέχρι τον Ορνό και την εναλλακτική Αγία Άννα και από τα ξενύχτια στα κλαμπ βελινεκούς εξωτερικού μέχρι τις βόλτες στα τουριστικά μαγαζιά της Χώρας, η Μύκονος αποδεικνύει πως μπορεί να ικανοποιήσει από τα πιο απαιτητικά πάρτι άνιμαλς μέχρι τους οικογενειάρχες που αγαπούν τους χαμηλούς τόνους, το καλό φαγητό και τις φιλικές στα παιδιά παραλίες.
Super Paradise

Η άλλη όψη της κυκλαδίτικης Μυκόνου είναι εδώ και σας καλεί να την απολαύσετε!
Η Χώρα και τα γραφικά μαγαζιά που «χάνονται» στα σοκάκια
Το μόνο σίγουρο όταν αποφασίσεις να επισκεφτείς τη Μύκονο είναι πως θα καταλήξεις να… ψάχνεις το studio σου χαμένος μέσα στα στενάκια που δε διαφέρουν στο ελάχιστο μεταξύ τους. Όσο καλό προσανατολισμό και να έχεις, κάποιες φορές θα αφεθείς στο ένστικτό σου για να βρεις τον προορισμό σου, εκτός κι αν ανήκεις στους προνοητικούς που φροντίζουν να βάλουν κάποιο «σημάδι» για περιπτώσεις ανάγκης!



Η Χώρα είναι πάντα γεμάτη ιδίως από τις 10 το βράδυ και μετά που ο κόσμος ξεκινά τις βραδινές του βόλτες και τις επισκέψεις του στα εστιατόρια και τα μπαράκια του νησιού. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να περνάς μερικές ώρες καθημερινά περπατώντας στο κέντρο της Μυκόνου, χαζεύοντας στα μαγαζιά και τρώγοντας φρέσκο παγωτό που θα βρεις σχεδόν σε κάθε γωνιά του νησιού.
Μικρή Βενετία, το γραφικότερο στέκι του νησιού «πνιγμένο» στη θάλασσα

Η Μικρή Βενετία είναι από τα μέρη που κανείς δε μπορεί να επισκεφτεί μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μύκονο ακόμα κι αν έχει μόλις τρεις μέρες στη διάθεσή του.
Οι ξύλινοι εξώστες και τα πολύχρωμα μπαλκόνια τραβούν τα βλέμματα, ενώ τα μπαράκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από τη θάλασσα αποτελούν ιδανικό βραδινό προορισμό.
Εκεί, θα απολαύσετε το ποτό σας με το κύμα κυριολεκτικά να σκάει μπροστά σας, δε θα πρέπει όμως να ξεχνάτε πως βρίσκεστε στο Αιγαίο και η ψύχρα τα βράδια είναι σύνηθες φαινόμενο. Εξοπλιστείτε καταλλήλως λοιπόν!
Tour στις παραλίες – Από τον Πλατύ Γιαλό στην Ψαρρού και το Super Paradise
Η Μύκονος διαθέτει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες που βρέχονται από τα νερά του Αιγαίου και σίγουρα μία εβδομάδα δεν είναι αρκετή για να τις επισκεφτείτε όλες. Κάντε ένα πλάνο λοιπόν και αν οργανωθείτε σωστά ίσως καταφέρετε να κάνετε σε διαφορετικές παραλίες το πρωινό και το απογευματινό σας μπάνιο…
Super Paradise
Δεν έχει τυχαία τη φήμη της ωραιότερης παραλίας της Μυκόνου. Ξεχάστε τις μπάρες και τη δυνατή μουσική και επικεντρωθείτε στα καθαρά νερά και την τεράστια αμμουδιά που ενδείκνυται ακόμα και για μικρούς επισκέπτες. Παραδόξως, οι τιμές είναι σχετικά χαμηλές για Μύκονο τόσο για τις ξαπλώστρες όσο και για το ποτό, τον καφέ και το φαγητό.
Όσο για την καλύτερη ώρα; Μετά τις επτά το απόγευμα τα νερά είναι ακόμα πιο δροσερά και ο κόσμος προτιμά το μπαρ, γι’ αυτό… σπεύσατε!
Η παραλία της Ψαρρούς
Η Ψαρρού έχει συνδεθεί με το κοσμικό Nammos, για όσους όμως δεν θέλουν να ξοδέψουν τόσα χρήματα, υπάρχουν στην ίδια παραλία και άλλες επιχειρήσεις που παρέχουν ξαπλώστρες και ποτά.
Παρότι τα νερά είναι πολύ καθαρά και η παραλία από τις ωραίες του νησιού, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν την Ψαρρού τρομερά υπερεκτιμημένη, ιδίως σε σύγκριση με το Super Paradise.
Όπως και να έχει όμως, συγκεντρώνει όλους τους διάσημους επισκέπτες γι’ αυτό άλλωστε θεωρείται και η πιο κοσμική παραλία της Μυκόνου. Αξίζει να την επισκεφτείς πάντως, μόνο και μόνο για τη θέα που απλώνεται μπροστά σου όταν διασχίζεις το δρόμο για να φτάσεις σ’ αυτή.
Πλατύς Γυαλός, η χρυσή παραλία με τα πράσινα νερά
Τον Πλατύ Γυαλό θα τον λατρέψετε! Συνδυάζει τις υψηλού επιπέδου παροχές με την ηρεμία και ενδείκνυται για οικογένειες, αφού ακριβώς πάνω από την παραλία θα βρείτε μερικά από τα πιο «δυνατά» εστιατόρια του νησιού, που αποτελούν άμεση λύση στην πείνα μετά τις βουτιές μας.
Οι τιμές είναι άκρως δελεαστικές, αφού πολλά από τα μαγαζιά του Πλατύ Γυαλού προσφέρουν δωρεάν ξαπλώστρες σε περίπτωση που αποφασίσετε να επιλέξετε το εν λόγω μέρος και για το μεσημεριανό σας.
Οι μυρωδιές από τα παραδοσιακά ταβερνάκια που βρίσκονται ακριβώς πάνω από την παραλία,  σχεδόν θα σας αναγκάσουν να τα επισκεφτείτε! Αν υποπέσετε στον πειρασμό, μην παραλείψετε να φάτε φρέσκα θαλασσινά ή τα πεντανόστιμα λαδερά που σερβίρουν.
Από την Αγία Άννα στην Παράγκα και την… παραλία γυμνιστών
Η Αγία Άννα δεν είναι από τις παραλίες που θα πάει κανείς για να απολαύσει τις ανέσεις και τα κοκτέιλ του. Έχει όμως το δικό της, φανατικό κοινό, μιας και είναι απομονωμένη και λιγότερο δημοφιλής στους τουρίστες που επιθυμούν μπαρ και δυνατή μουσική.
Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η περίφημη Παράγκα! Πρόκειται για μια όμορφη, οργανωμένη παραλία με δυνατή μουσική και πολύ κόσμο που, όμως, κρύβει έναν και μοναδικό κίνδυνο: την παραλία γυμνιστών που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Σημειώστε πως δεν υπάρχει ταμπέλα που να προειδοποιεί για το τι θα δεις πλησιάζοντας, γι’ αυτό καλό θα ήταν σε περίπτωση που διαλέξετε την Παράγκα για τις βουτιές με τα παιδιά σας, να προτιμήσετε το μεσαίο τμήμα της παραλίας, καθώς το δεξί της άκρο κατακλύζουν γυμνιστές κάθε ηλικίας.
Ακριβώς δίπλα θα βρείτε το περίφημο Kalua, ενώ μεταξύ Αγίας Άννας και Παράγκας βρίσκεται ένα από τα πιο παραδοσιακά ταβερνάκια της περιοχής, ο  «Νικόλας» με τα μαγειρευτά που έχουν να θυμούνται όσοι τον επισκέφτηκαν. Στο συγκεκριμένο μαγαζί, θα βρεθείτε να τρώτε με την άμμο κυριολεκτικά στα πόδια σας, αφού τα τραπεζάκια είναι τοποθετημένο πάνω στην παραλία. Αν ο δρόμος σας βγάλει εκεί, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον μουσακά με… τα κολοκυθάκια που θα προσθέσει ακόμα έναν λόγο για να αγαπήσετε την Παράγκα.
Η Ελιά, το Paradise, το Αγράρι, ο Άγιος Στέφανος και φυσικά το Καλό Λιβάδι είναι κι αυτά μεταξύ όσων αφείλει να δει κανείς ταξιδεύοντας στην Μύκονο, γι’ αυτό και δύσκολα θα σας φτάσει μία εβδομάδα να πάτε παντού. Φροντίστε να οργανωθείτε σωστά και… νοικιάστε αυτοκίνητο για να έχετε περισσότερες πιθανότητες να τα γυρίσετε όλα.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι το ότι η Μύκονος δεν είναι ιδιαίτερα ακριβότερη από τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας, αρκεί βέβαια να κάνει κανείς ένα σωστό πλάνο και να επιλέξει μαγαζιά που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τα χρήματα που θέλει να διαθέσει…  Όσο για τον ιδανικό μήνα να την επισκεφτεί κανείς; Ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος είναι ό,τι πρέπει για εκείνους που προτιμούν την ηρεμία, ενώ από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου, θα περάσουν υπέροχα η λάτρεις της νυχτερινής διασκέδασης. Η επιλογή είναι δική σας.
Στο επόμενο ταξίδι σας λοιπόν, αφήστε στην άκρη όσα γνωρίζατε για τη Μύκονο και φροντίστε να επισκεφτείτε όλες τις «εναλλακτικές» τις άκρες. Το μόνο σίγουρο; Δεν θα χάσετε!

ΠΗΓΗ:koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :