Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πρέπει να τρώμε τα κουκούτσια από το καρπούζι- Κάνουν καλό!

Η συμβουλή της μαμάς "πρόσεχε τα κουκούτσια, δεν κάνει να τα καταπιείς" καταρρίπτεται από τους επιστήμονες!

Έρευνες αποκαλύπτουν πως όχι μόνο μπορείτε να τρώτε τα κουκούτσια από το καρπούζι, αλλά αυτό είναι ιδιαιτέρα ωφέλιμο για τον οργανισμό μας!
Τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι γεμάτα πρωτεΐνη, βιταμίνη Β, μαγνήσιο, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, που μειώνουν τη χοληστερόλη, δρουν κατά των φλεγμονών και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Βέβαια, δεν πρέπει να τα καταναλώνετε κατευθείαν μέσα από το φρούτο, αλλά αφού τα έχετε μουλιάσει πρώτα καλά, τα έχετε στραγγίξει και τα έχετε αφήσει να ξεραθούν ώστε να αφαιρέσετε το κέλυφος. Μόλις κάνετε αυτή τη διαδικασία, τα κουκούτσια από το καρπούζι είναι έτοιμα για κατανάλωση και γεμάτα πρωτεΐνη, αφού μόλις 1/8 της κούπας κουκούτσια από καρπούζι εφοδιάζουν τον οργανισμό με 10 γραμμάρια πρωτεΐνη, αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει σε ένα γιαούρτι.
Η παραπάνω διαδικασία βοηθά τις τροφές να αποβάλλουν τα συστατικά αυτά που δυσκολεύουν την πέψη και το φαγητό απορροφάται καλύτερα.

ΠΗΓΗ:voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :