Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Λευκός κορμός σοκολάτας με μπισκότο

Υλικά

Για 2-4 άτομα

200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα + 50 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
100 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια τριμμένα μπισκότα τύπου πτί μπερ
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φουντούκια  (προαιρετικά)
100 γραμμάρια βούτυρο  μαλακό
2 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσσο

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τη ζάχαρη με το μαλακό βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέστε έναν ένα τον κρόκο και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
Προσθέστε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα μαζί με την γάλακτος, τον καφέ, τα τεμαχισμένα φουντούκια και μπισκότα ψιλοκομμένα.

Βάλτε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολλας και τυλίξτε το σαν καραμέλα.
Αφήστε το στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες  και είναι έτοιμο. Αφήνετε 2 με 3 λεπτά να ξεπαγώσει και σερβίρετε.

 
Πηγή : bornineightytwo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :