Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Βόμβα! Η Τουρκία στήνει offshore ζώνες στο Αιγαίο απέναντι από τα νησιά μας

Η Τουρκία σχεδιάζει νέα επιχειρηματικά πλάνα, τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ελληνικά συμφέροντα καθώς πρόκειται να προχωρήσει στη δημιουργία αφορολόγητης ζώνης, τουριστικού σκοπού, επί των παραλιών της Μικράς Ασίας.


Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας Nihat Zeybekci, η Τουρκία πρόκειται να δημιουργήσει μια ζώνη η οποία δεν θα φορολογείται στα παράλια της Μικράς Ασίας, ώστε να δημιουργηθούν ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρα και λοιπές επιχειρήσεις αναψυχής, με σκοπό την άνοδο του τουρισμού στην Τουρκία. 

Το συγκεκριμένο σχέδιο πρόκειται να χτυπήσει κατά μέτωπο τον ελληνικό τουρισμό, καθώς η ζώνη θα έρχεται σε άμεσο ανταγωνισμό με τα ελληνικά νησιά όπως η Κρήνη, η Κως, η Χίος, η Σάμος, η Ρόδος κ.α. Η συγκεκριμένη κίνηση πρόκειται να προκαλέσει μεγάλη ροή επενδύσεων, λόγο των καθαρών κερδών από τη μηδενική φορολόγηση, μετατρέποντας τα Τουρκικά παράλια σε πολυτελή θέρετρα με χαμηλές τιμές. Σε αντίθεση στα ελληνικά νησιά, των οποίων η φορολόγηση είναι δυσβάσταχτη καταστέλοντας την τουριστική τους ανάπτυξη, δεν υπάρχουν μεγάλα κίνητρα για επενδύσεις και η φορολογία πρέπει είτε να περάσει στην τσέπη του επιχειρηματία, είτε σε αυτή του τουρίστα.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει ήδη η πλήρης συνεργασία των αρμόδιων φορέων ώστε το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατών. Ύστερα από τον καθορισμό της ζώνης, ιδιωτικοί φορείς θα αναλάβουν τις επενδύσεις που θα λάβουν χώρα στην περιοχή, οι οποίοι στη συνέχεια θα αναλάβουν τα δικαιώματα διαχείρισης και λειτουργίας.

ΠΗΓΗ:voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :