Εκτός από ελαφρύ και θρεπτικό, μπορεί να γίνει και απίστευτα νόστιμο. Δοκιμάστε τις παρακάτω συνταγές και θα το διαπιστώσετε!
Υλικά: 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ελαιόλαδο, 4 κ.σ. βούτυρο, 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, 2 κ.σ. κάππαρη, 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί, 1 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο, 4 κ.σ. χυμό λεμόνι, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώνετε όλα τα κομμάτια κοτόπουλο, τα αλείφετε με βούτυρο και τα περνάτε από το αλέυρι.
2. Σε ένα σκεύος ζεσταίνετε 2 κ.σ. βούτυρο μαζί με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο περίπου 7΄ από την κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμα, τα αποσύρετε.
3. Προσθέτετε στο σκεύος που μαγειρέψατε το κοτόπουλο το υπόλοιπο βούτυρο, το σκόρδο και την κάππαρη, το χυμό λεμόνι, το κρασί, το ζωμό, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
4. Στη συνέχεια βάζετε και πάλι το κοτόπουλο στο σκεύος και το μαγειρεύετε για περίπου 10΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μοιράζετε το κοτόπουλο στα πιάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα, γαρνίρετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
Φωτογραφία και συνταγή από το www.buzzfeed.com
ΠΗΓΗ:elle.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου