Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Τα γυμνόστηθα κορίτσια της Times Square που ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης θέλει να διώξει [εικόνες]

«Κρύψτε το στήθος σας…» Αυτό λέει επί της ουσίας ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο στις γυναίκες που περιφέρονται στην Times Square σχεδόν γυμνές.

Οι γυναίκες αυτές βάφουν απλά το στήθος τους και προτείνουν στους περαστικούς και τουρίστες να βγάλουν μια φωτογραφία με αντάλλαγμα κάποιο φιλοδώρημα.
Είναι γυμνές, φοράνε μόνο ένα στρινγκ, έχουν βάψει το στήθος και ποζάρουν με όποιον θέλει στην διάσημη πλατεία της Νέας Υόρκης με αντάλλαγμα κάποια δολάρια.Αυτές οι «καλλιτέχνιδες του δρόμου» όπως αυτοαποκαλούνται φοράνε ψηλά τακούνια και ένα Ν και ένα Υ κεφαλαία στα οπίσθια
δέχονται σκληρή κριτική από τον τοπικό αμερικανικό τύπο και από τον δήμαρχο της πόλης. «Αυτό πρέπει να σταματήσει. Θα γίνουμε πολύ επιθετικοί» δήλωσε ο Ντι Μπάζιο.


Ο κυβερνήτης της πολιτείας Αντριου Κουόμο επιθυμεί επίσης να αδειάσουν τη γωνιά τα κορίτσια της πλατείας.
¨Πιστεύω ότι είναι παράνομο αυτό που κάνουν. Πρέπει να εφαρμόσουμε το νόμο και να τα καθαρίσουμε όλα αυτά. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε» δήλωσε ο κ. Κουόμο στην τοπική τηλεόραση ΝΥ1.
«Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση. Αρχίζει να μου θυμίζει την εποχή που η Times Square ήταν κακόφημη» πρόσθεσε. Πριν γίνει η πλατεία στην οποία οι τουρίστες από όλο τον κόσμο έρχονται με τους φίλους και την οικογένειά τους να βγάλουν selfies μπροστά από τους ολόφωτους ουρονοξύστες,  η Times Square ήταν στην πραγματικότητα κομβικό σημείο διακίνησης ναρκωτικών και πορνείας. Υπήρχαν επίσης σινεμά πορνό, κλαμπ για στριπ τιζ και διάφορα τολμηρά θεάματα.
Τα περισσότερα κορίτσια εξαφανίστηκαν από την πλατεία για λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του δημάρχου και του κυβερνήτη. Ορισμένες ωστόσο το τολμούν ακόμη. «Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τη γνώμη του. Αν ο δήμαρχος θέλει να μας ξεφορτωθεί, ας το προσπαθήσει» δηλώνει η Saira Nicole.
Αυτή είναι η Saira Nicole:
«Εμείς διασκεδάζουμε. Είμαστε καλλιτέχνες και οι άνθρωποι μας αγαπούν» προσθέτει μια συνάδελφός της. Δεν βλέπει τι κακό κάνουν με το επάγγελμα που έχουν επιλέξει και επιμένει ότι είναι μάλλον φεμινιστικό. «Το σώμα μιας γυναίκας δεν θα έπρεπε να είναι σεξουαλικό αντικείμενο. Τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώνουν πιστεύοντας ότι το σώμα της γυναίκας είναι μόνο σεξουαλικό».
Αλλά ο σύλλογος της Times Square που επιβλέπει τις δραστηριότητας της περιοχής αναφέρει ότι οι επισκέπτες διαμαρτύρονται όχι μόνο για τις ημίγυμνες με τα ζωγραφιστά στήθη αλλά και για κάθε είδους άτομα που μεταμφιέζονται σε κινούμενα σχέδια και κάνουν την ίδια δουλειά. Μια δημοσκόπηση έδειξε ότι το 45% των ανθρώπων που εργάζονται γύρω από την πλατεία έχουν δυσάρεστες εμπειρίες με αυτούς τους καλλιτέχνες του δρόμου οι οποίοι επαιτούν.

Παράδειγμα ο «γυμνός καουμπόι» ο οποίος τα τελευταία 16 χρόνια εργάζεται στην Times Square. Βρέχει ή χιονίζει, ο Robert Burck, όπως είναι το όνομά του, εγκαθίσταται στην πλατεία με ένα λευκό σλιπάκι, ένα καπέλο και μπότες καουμπόι, ενώ μια κιθάρα κρέμεται από το σώμα του. Για να δείξει ότι είναι διαφορετικός και για να αποδείξει ότι δεν αποδέχεται την συμπεριφορά των κοριτσιών τόπλες φοράει συχνά ένα σουτιέν με την αμερικανική σημαία.

«Προσπαθώ να τους μάθω καλούς τρόπους» λέει αστειευόμενος. Εξηγεί ότι αντίθετα με τα κορίτσια εκείνος περιμένει τους ανθρώπους να έρθουν προς το μέρος του. «Νομίζω ότι πάτησαν στο κόκκινο όριο. Επαιτούν ουσιαστικά, με έναν πολύ επιθετικό τρόπο», εκτιμά
 Σήμερα είναι εντελώς νόμιμο να κυκλοφορεί μια γυναίκα γυμνόστηθη στη Νέα Υόρκη. Το πρώτο άρθρο του συντάγματος των ΗΠΑ επιτρέπει σε κάποιον να επαιτεί και να κυκλοφορεί με οποιοδήποτε κοστούμι στους δρόμους. Οι αρχές της Νέας Υόρκης είναι όμηροι της υπερβολικής ελευθερίας των ΗΠΑ.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :