Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Απαντήστε σε 2 ερωτήσεις για να δείτε αν έχετε βρει το άλλο σας μισό!

Βρίσκεστε σε σχέση... Πρόκειται, όμως, για σχέση ζωής ή για κάτι παροδικό;
Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση International Economic Review, οι επιστήμονες βρήκαν μια απλή και αλάνθαστη μέθοδο που θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε αν όντως έχετε βρει το άλλο σας μισό.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να απαντήσετε σε δύο ερωτήσεις:
- Πόσο ευτυχισμένοι είστε στη σχέση σας συγκριτικά με το πόσο ευτυχισμένοι θα ήσασταν εάν δεν είχατε το συγκεκριμένο σύντροφο;
- Τι πιστεύετε ότι απάντησε ο/η σύντροφός σας στην πρώτη ερώτηση;
Οι ερευνητές βασίστηκαν στο τεστ των 36 ερωτήσεων του ψυχολόγου Arthur Aron, το οποίο υποτίθεται πως έχει σαν στόχο να μας κάνει να ερωτευτούμε οποιονδήποτε έχουμε απέναντί μας.
Ο παράδοξος αυτός ισχυρισμός στηρίζεται στη θεωρία του Aron και των συναδέλφων του, που υποστηρίζει πως καλλιεργούμε την οικειότητα και είμαστε πιο «επιρρεπείς» στον έρωτα, εάν ρωτήσουμε έναν άγνωστο συγκεκριμένες προσωπικές ερωτήσεις και στη συνέχεια απαντήσουμε στις ερωτήσεις αυτές και εμείς.
Οι 36 αυτές ερωτήσεις έχουν επιλεγεί στρατηγικά, είναι όμως πολλές κι έτσι οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια κατέληξαν πως μόνο οι δύο συγκεκριμένες αρκούν για να γίνει μια ακριβής και αξιόπιστη «αξιολόγηση» της σχέσης.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η υπερεκτίμηση των συναισθημάτων του συντρόφου οδηγεί αναπόφευκτα σε... σκληρότερες διαπραγματεύσεις μέσα στη σχέση, αυξάνοντας τις πιθανότητες να γίνουν σοβαρά λάθη. Για παράδειγμα, εάν ο σύζυγος πιστεύει ότι η σύζυγος είναι πολύ ευτυχισμένη, μπορεί να την πιέσει να αναλάβει περισσότερες υποχρεώσεις ή να συνεισφέρει περισσότερα χρήματα στο οικογενειακό εισόδημα. Εάν όμως η σύζυγος είναι ήδη με το ένα πόδι έξω από τη σχέση, θα δει τις απαιτήσεις αυτές ως το κερασάκι στην τούρτα και θα πάρει πολύ πιο εύκολα την απόφαση να φύγει.
Αν και οι δύο παραπάνω ερωτήσεις είναι πολύ απλές, μια ψύχραιμη και ώριμη απάντηση –όχι μια απάντηση που θα κατευνάσει τις ανησυχίες και τις ανασφάλειές μας– μπορεί πράγματι να δώσει την ετυμηγορία για τη σχέση.


Πηγή:onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :