Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Προσοχή! Έρχεται "τσουνάμι"…

Με κατασχέσεις εξπρές ξεκινά το φθινόπωρο και μας προϊδεάζει τι θα ακολουθήσει το χειμώνα…

Το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε κατασχέσεις «εξπρές» για τους οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη άνω των 70.000 ευρώ στις αρχές Οκτωβρίου.
Η εφορία μέσα σε μία εβδομάδα θα δίνει εντολή στις τράπεζες βάσει της οποίας θα δεσμεύονται οι λογαριασμοί και εν συνεχεία τα χρήματα που είναι κατατεθειμένα θα κατάσχονται μέχρι το ύψος της οφειλής.
Εξαιρούνται μισθοί και συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.

Το σχέδιο των «εξπρές» κατασχέσεων, σύμφωνα με το νέο πακέτο στήριξης προβλέπει τα εξής:
• Το υπουργείο Οικονομικών θα αποστέλλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις τράπεζες όλης της χώρας τα στοιχεία των ληξιπρόθεσμων με χρέη άνω των 70.000 ευρώ και θα ζητάει σχετική ενημέρωση.
• Τα πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον εντοπίζουν οφειλέτες, υποχρεούνται στην αυθημερόν δέσμευση των χρημάτων που είναι κατατεθειμένα στους λογαριασμούς μέχρι του ύψους της συνολικής οφειλής (εκτός και αν πρόκειται γα μισθούς και συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ).
• Μετά την παρέλευση δύο ημερών η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα ενημερώνεται σχετικά με το ποσό που έχει δεσμευθεί και εντός 5 ημερών θα κατάσχει το σχετικό ποσό. Σε διαφορετική περίπτωση η τράπεζα θα αποδεσμεύει το ποσό.

ΠΗΓΗ:voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :