Η εξαιρετικά απλή και εύκολη αυτή ζύμη, με την τραγανή αλλά και αφράτη υφή, στη μεσογειακή εκδοχή της αποχωρίζεται το βούτυρο και ενώνεται με ελαιόλαδο, αρωματίζεται με ρίγανη ή θυμάρι και γίνεται εξαιρετική βάση για καλοκαιρινές τάρτες με λαχανικά, ταρτάκια, τυροπιτάκια και αλμυρά κρουασίνια.
Υλικά
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
100ml ελαιόλαδο
50ml γάλα
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή θυμάρι, τριμμένα
½ κουτ. γλυκού αλάτι
100ml ελαιόλαδο
50ml γάλα
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή θυμάρι, τριμμένα
½ κουτ. γλυκού αλάτι
Πηγή:onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου