Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Την Κυριακή θα δώσουμε την τρίτη και φαρμακερή απάντηση στο κατεστημένο

Δημοψηφισματικό χαρακτήρα στην κάλπη της Κυριακής έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο της Κρήτης- όπου και είναι υποψήφιος βουλευτής.

Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα νίκης απευθύνοντας προσκλητήριο ενότητας «προκειμένου να ξεπεράσουμε τις ανηφοριές», όπως είπε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «ισχυρή εντολή άνετης πλειοψηφίας» για να μην είμαστε, όμηροι του κατεστημένου και των δυνάμεών του.
Αφήνοντας ευθύς εξαρχής αιχμές κατά του Π.Λαφαζάνη, είπε με νόημα πως «αν κάποιοι νομίζουν ότι μας έριξαν, νικητής βγαίνει αυτός που ξέρει να σηκώνεται και να παλεύει», ενώ τόνισε ότι από το Ηράκλειο είχε δώσει τον περασμένο Γενάρη την υπόσχεση να «ματώσουμε, αν χρειαστεί, και ματώσαμε, δεν δειλιάσαμε», είπε
Στόχος να «σπάσει» η αποχή
Εστιάζοντας σε όσους σκέπτονται να απόσχουν από την κάλπη, υπογράμμισε ότι «η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ, γιατί και όποιος απέχει συμμετέχει δίνοντας πράσινο φως στη ΝΔ και στο σχέδιο παλινόρθωσης». Σ’ αυτή την κατεύθυνση είπε ότι κάθε ψήφος που χάνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και στη διαφθορά, ενώ κάνοντας άνοιγμα και στους νέους ανέβασε στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, λέγοντας ότι αυτοί θα δώσουν «την τρίτη και φαρμακερή απάντηση στο παλιό κατεστημένο».
Η ΝΔ ζητά επιστροφή στο παρελθόν Σαμαρά
Εκτοξεύοντας πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι «αντιπροτείνει την επιστροφή στο δικό της χθες και ζητάει από το λαό να εμπιστευτεί τα ψηφοδέλτια, το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά, και αν επικρατήσει αυτό που υπόσχεται είναι να ξαναφέρει  στον τόπο το καθεστώς της διαπλοκής και της χρεοκοπίας.
Πολώνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα περισσότερο, ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε το διακύβευμα της Κάλπης, διαμηνύοντας ότι «την Κυριακή που έρχεται συγκρούονται δυο κόσμοι: ο κόσμος των λίγων, της συντήρησης, της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας και από την άλλη η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς», είπε.
Αμφισβητώ το ντέρμπι των δημοσκοπήσεων
Αμφισβητώντας τέλος τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που κάνουν λόγο για ντέρμπι, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι τις πραγματικές δημοσκοπήσεις τις κάνουμε σε κάθε πόλη της χώρας. «Οι συγκεντρώσεις δείχνουν ποιος έχει προβάδισμα και θα κερδίσει την Κυριακή», τόνισε.



Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :