Η διατροφή παίζει βασικό ρόλο στην εκδήλωση της ημικρανίας, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένες τροφές είναι πιο πιθανό να πυροδοτήσουν μια κρίση.
Οι τροφές στις οποίες παρουσιάζει ευαισθησία το κάθε άτομο διαφέρουν, αυτές που θα δείτε παρακάτω όμως ενοχοποιούνται συχνά για κρίσεις ημικρανίας.
1. Αλκοολούχα
Αρκετά άτομα και κυρίως οι γυναίκες παρουσιάζουν συχνά ευαισθησία στο κόκκινο κρασί ή άλλα αλκοολούχα ποτά.
2. Καφεϊνούχα
Καφεΐνη δεν περιέχει μόνο ο καφές αλλά και τα αναψυκτικά τύπου κόλα, η σοκολάτα και τα ενεργειακά ποτά.
3. Τυριά
Ορισμένα παλαιωμένα τυριά, όπως το τσένταρ, μπορεί να εντείνουν την κεφαλαλγία, πιθανώς λόγω μιας σύνθετης ουσίας που ονομάζεται τυραμίνη και η οποία αλληλεπιδρά με νευροδιαβιβαστές στο σώμα.
4. Αλλαντικά
Τα αλλαντικά περιέχουν ένα συντηρητικό που ονομάζεται νιτρικό νάτριο, το οποίο μπορεί να μεταβάλει χημικές διεργασίες στον εγκέφαλο και να πυροδοτήσει την ημικρανία.
5. Εσπεριδοειδή
Σπανιότερα, το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το γκρέιπφρουτ και άλλα φρούτα από την οικογένεια των εσπεριδοειδών μπορεί να συμβάλουν στην εκδήλωση της ημικρανίας.
Πηγή: onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου