Αχ αυτές οι πίτες! Κανείς δεν μπορεί να τους πει όχι, κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα κομμάτι. Ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα. Συμφωνείς;
Υλικά
- 250 γραμμ. κασέρι
- 250 γραμμ. γραβιέρα
- 250 γραμμ. έμενταλ
- 250 γραμμ. κεφαλογραβιέρα
- 250 γραμμ. φέτα
- 250 γραμμ. ζαμπόν
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 λίτρο γάλα
- 5 αυγά μεγάλα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Διαδικασία
Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα. Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
Χαράζουμε ελαφρά τη ζαμπονοτυρόπιτα και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω. Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα.
Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15’ στον πάγκο της κουζίνας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.
ΠΗΓΗ:koolnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου