- 2 κ.γ. μαγιά ξερή
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 160 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 320 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 κ.γ. άνθο αλατιού
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για άλειμμα
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Για τo σερβίρισμα
- ταχίνι
- 1 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
- έτοιμα ψητά λαχανικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τη ζάχαρη , τη μαγιά, το νερό και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και 1 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού. - Προσθέτουμε το λάδι στο μείγμα με τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σταδιακά προσθέτουμε και το μείγμα της μαγιάς στο μείγμα αλευριού ανακατεύοντας καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο λάδι.
- Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλάσια σε μέγεθος για περίπου 40 λεπτά.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Πατάμε με τα χέρια τη ζύμη για να φύγει ο αέρας και χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια. Απλώνουμε το κάθε κομμάτι σε ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε με τον πλάστη σε κύκλους διαμέτρου 20 εκ.
- Μαγειρεύουμε τις πίτες μας στο τηγάνι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς.
- Μεταφέρουμε στο πιάτο και συνοδεύουμε με γύρο κοτόπουλο, γύρο χοιρινό ή λουκάνικα και λαχανικά και λίγο θυμάρι.
- Σερβίρουμε με ταχίνι, ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ και ψητά λαχανικά!
http://akispetretzikis.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου