Υλικά:
- 1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 γιαούρτια αγελαδίτσα
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- λίγη μαστίχα κοπανισμένη ή βανίλια
- Σιρόπι
- 3 1/2 κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι και 1 φλούδα λεμονιού - κανέλα
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά με 2 κεσεδάκια από το γιαούρτι ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά το βάζουμε σε βουτυρωμένο πιρέξ και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με 3 κεσεδάκια από το γιαούρτι νερό λίγη κανέλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Όταν κρυώσει το σιρόπι το ρίχνουμε σε ζεστό γλυκό που έχουμε χαραξει και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά με 2 κεσεδάκια από το γιαούρτι ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά το βάζουμε σε βουτυρωμένο πιρέξ και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με 3 κεσεδάκια από το γιαούρτι νερό λίγη κανέλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Όταν κρυώσει το σιρόπι το ρίχνουμε σε ζεστό γλυκό που έχουμε χαραξει και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο
ΠΗΓΗ: Vagko
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου