Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Πανευκολο και γρήγορο Σαμαλι


Υλικά:
  • 1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 γιαούρτια αγελαδίτσα
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • λίγη μαστίχα κοπανισμένη ή βανίλια
  • Σιρόπι
  • 3 1/2 κούπες νερό
    Χυμό από μισό λεμόνι και 1 φλούδα λεμονιού
  • κανέλα
Εκτέλεση: 

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά με 2 κεσεδάκια από το γιαούρτι ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά το βάζουμε σε βουτυρωμένο πιρέξ και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με 3 κεσεδάκια από το γιαούρτι νερό λίγη κανέλα και βράζουμε για 5 λεπτά. 

Όταν κρυώσει το σιρόπι το ρίχνουμε σε ζεστό γλυκό που έχουμε χαραξει και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο

ΠΗΓΗ: Vagko

Δεν υπάρχουν σχόλια :