Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτάΥλικά
Για 2-4 άτομα
80 γραμμάρια γιαούρτι
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλιά του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1/4 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο
1 αυγό
350 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε ή βουβαλίσιο τυρί
21 γραμμάρια μαγιά νωπή
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
60 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια γιαούρτι
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλιά του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1/4 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο
1 αυγό
350 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε ή βουβαλίσιο τυρί
21 γραμμάρια μαγιά νωπή
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
60 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό με λίγο αλεύρι για να γίνει χυλός και την αφήνουμε σε θερμοκρασία 35 βαθμών για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει και να κάνει φουσκάλες.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί με τη μαγιά στο μπολ του μίξερ και ζυμώνουμε με το γάντζο ζυμώματος μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και μαλακή.|
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει περίπου μια ώρα σε ζεστό μέρος.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 34 εκ. ή 2 μικρά και αφού έχουμε πρώτα ανοίξει τη ζύμη στο επιθυμητό μέγεθος δηλαδή να έχει πάχος 2 εκ. τη στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι μας.
Την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου μια ώρα σε μέρος ζεστό στους 35 βαθμούς. Πρέπει να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Στη συνέχεια ψήνουμε για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς με αέρα και στη μετά τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα του φούρνου και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στους 120 βαθμούς με αέρα να στεγνώσει.
Αφήστε τα να κρυώσει και στη συνέχεια ξανά τοποθετείτε στη θέση της στο ταψί.
Έπειτα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο και ζεστό το ρίχνουμε κουταλιά- κουταλιά στο κρύο εκμέκ κάνοντας τρύπες με μια οδοντογλυφίδα σε απόσταση 2 εκ. τη μια απ την άλλη.
Σερβίρουμε με μια φέτα από τυρί μασκαρπόνε ή βουβαλίσιο τυρί.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί με τη μαγιά στο μπολ του μίξερ και ζυμώνουμε με το γάντζο ζυμώματος μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και μαλακή.|
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει περίπου μια ώρα σε ζεστό μέρος.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 34 εκ. ή 2 μικρά και αφού έχουμε πρώτα ανοίξει τη ζύμη στο επιθυμητό μέγεθος δηλαδή να έχει πάχος 2 εκ. τη στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι μας.
Την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου μια ώρα σε μέρος ζεστό στους 35 βαθμούς. Πρέπει να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Στη συνέχεια ψήνουμε για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς με αέρα και στη μετά τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα του φούρνου και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στους 120 βαθμούς με αέρα να στεγνώσει.
Αφήστε τα να κρυώσει και στη συνέχεια ξανά τοποθετείτε στη θέση της στο ταψί.
Έπειτα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο και ζεστό το ρίχνουμε κουταλιά- κουταλιά στο κρύο εκμέκ κάνοντας τρύπες με μια οδοντογλυφίδα σε απόσταση 2 εκ. τη μια απ την άλλη.
Σερβίρουμε με μια φέτα από τυρί μασκαρπόνε ή βουβαλίσιο τυρί.
ΠΗΓΗ:sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου