Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Γαλακτομπούρεκο στα γρήγορα


Υλικά:

Για την κρέμα:

700 γρ. γάλα φρέσκο
300 γρ. κρέμα γάλακτος Arla 36% λιπαρά 
160 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
6 κρόκοι αυγών
80 γρ. κορν φλάουερ
1 κλωναράκι βανίλιας ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
½ κιλό φύλλο κρούστας
250 γρ. βούτυρο Lurpak

Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη (μία κουταλιά της σούπας)

Εκτέλεση για την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος Arla και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε μία λεία υφή.

Τοποθέτηση:
1. Σε ένα ταψί 30Χ25 εκ. τοποθετούμε ένα-ένα τα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα, έτσι ώστε οι άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Αυτήν τη διαδικασία την κάνουμε χρησιμοποιώντας τα μισά από τα φύλλα. 
2. Αδειάζουμε την κρέμα ζεστή.Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων πάνω από την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία θα καλύπτουν μόνο το εσωτερικό του ταψιού (να μην εξέχουν οι άκρες τους). 
3. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει έτσι ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε σε κομμάτια με προσοχή και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 1 ώρα τουλάχιστον έως ότου ροδίσουν τα φύλλα. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε φτιάξει προηγουμένως, βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 4 λεπτά (4 λεπτά από το σημείο βρασμού).
Μία συνταγή του Lurpak

ΠΗΓΗ:govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :