Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Αμερικανός αξιωματούχος: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος

Την πίεση προς τις χώρες της ευρωζώνης, προκειμένου να συμφωνηθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, συνεχίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Αμερικανός αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους είναι ήδη σε εξέλιξη, όμως ο ίδιος- που μίλησε στο Bloomberg, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την πορεία τους.
Πάντως, η ίδια πηγή δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναλάβουν αμέσως δράση για να μειωθεί το επίπεδο του χρέους. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη θα είναι επίσης υποβοηθητική για την αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Τράπεζα θα μπορούσε να δανείσει προσωπικό και να συμβάλει με την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Οι ΗΠΑ συμπλέουν με το ΔΝΤ σε αυτό το ζήτημα και σύμφωνα με το δημοσίευμα θα ήθελαν κάτι περισσότερο από μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση των δανείων, προκρίνοντας τη λύση της διαγραφής χρέους, την οποία όμως δεν αναμένεται να θέσουν σε αυτό το στάδιο.


Πηγή:iefimerida.gr
Δημοσίευση σχολίου