Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Εύκολη μακαρονόπιτα στη... στιγμή!

Όταν η παράδοση συναντά το μοντέρνο η παραδοσιακή συνταγή της μακαρονόπιτας της γιαγιάς γίνεται πιο ελκυστική σε όλους εμάς.

Yλικά

 1 πακέτο φύλλα για πίτα
 500 γρ. μακαρόνια No 3 ή Νο 5
100 γρ. φέτα τριμμένη100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο3 αβγά χτυπημένα2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη350 γρ. κρέμα γάλακτοςαλάτιπιπέρι
Eκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε μαζί με τα τριμμένα τυριά, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, και το αλατοπίπερο. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι στρώνουμε τρία φύλλα αλειμμένα με λίγο λάδι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Απλώνουμε το μισό από το μείγμα μακαρονιών πάνω στο φύλλο και βάζουμε άλλα δύο φύλλα από πάνω από τα μακαρόνια αλειμμένα κι αυτά με το μείγμα. Απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω από αυτή την στρώση και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράσσουμε την πίτα. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα  αβγά με την κρέμα γάλακτος, και τα ρίχνουμε πάνω στο τελευταίο φύλλο. Ρίχνουμε στο τέλος την τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε την πίτα για 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 185°C μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει, πριν την κόψουμε.

ΠΗΓΗ:govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :