Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Να η ευκαιρία και γι' άλλους διεθνείς

Λένε πως οι ΗΠΑ είναι η χώρα των ευκαιριών. Γι΄ αυτόν τον λόγο και ο Φερνάντο Σάντος προτίθεται να δώσει ευκαιρίες, στο πρώτο τεστ επί αμερικανικού εδάφους, κόντρα στη Νιγηρία, που θα διεξαχθεί στη Φιλαδέλφεια σήμερα στις 7 μ.μ. (2 η ώρα Ελλάδας ξημερώματα Τετάρτης, ΟΤΕ Sport1 HD). Και είναι μία ευκαιρία να δει ο Πορτογάλος τεχνικός την... Ακτή Ελεφαντοστού, τρίτη, κατά σειρά, αντίπαλο του εθνικού μας συγκροτήματος στο Μουντιάλ στο... πρόσωπο της Νιγηρίας.



Στο «PPL Park» του Τσέστερ -προάστιο της πόλης- ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει με αλλαγές την Εθνική ομάδα σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα του αγώνα με την Πορτογαλία. Σίγουρα, θα δώσει φανέλα βασικού στον Μόρα, αντί του τραυματία Παπασταθόπουλου. Ο αμυντικός της Ντόρτμουντ, που τραυματίστηκε στη Λισαβόνα, ακολούθησε και χθες θεραπεία, όμως έχει μείνει πίσω διότι λόγω του ταξιδιού από την Πορτογαλία προς τις ΗΠΑ χάθηκε μία μέρα. Για τον «Πάπα», υπάρχει ανησυχία κατά πόσο θα είναι έτοιμος για τον αγώνα προετοιμασίας με τη Βολιβία (στις 6/6 στο Νιου Τζέρσεϊ), που ουσιαστικά θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε πριν από την πρεμιέρα της «γαλανόλευκης» στο Μουντιάλ απέναντι στην Κολομβία (14/6).
Πλην του Μόρα, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν και οι Καραγκούνης, Φετφατζίδης, που μπήκαν ως αλλαγή στο ματς με τους Πορτογάλους και βελτίωσαν την εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο και των δύο για την παρουσία τους στο στάδιο «Νασιονάλ» και αναμένεται να τους ανταμείψει, ξεκινώντας τους από την αρχή. Αν τελικά ο Σάντος καταλήξει σ΄ αυτούς, τότε το πιθανότερο είναι πως θα βρεθούν εκτός αρχικού σχήματος οι Τζιόλης και Σαλπιγγίδης.
Οσον αφορά την αφρικανική ομάδα, πρώτη αντίπαλο της Ελλάδας στο τουρνουά «Road to Brazil», έχει παίξει ξανά με τη «γαλανόλευκη» στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Φόξμπορο της Βοστόνης για το Μουντιάλ του 1994. Τότε η Νιγηρία επικράτησε (2-0), όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε ρεβάνς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής το 2010, όταν κέρδισε (2-1) στο Μπλούμφοντεϊν.
Οι ευχές
Στο μεταξύ, χθες οι διεθνείς παίκτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν περίπατο, να φωτογραφηθούν με Αμερικανούς που ζητούσαν μια εικόνα. Μάλιστα, κάποιοι τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Στο τέλος της διαδρομής ο Φερνάντο Σάντος τούς μάζεψε γύρω του και τους έδωσε δύο ώρες χρόνο για να κάνουν τα ψώνια τους. Οι διεθνείς επισκέφθηκαν καταστήματα με κομπιούτερ, i-pad κ.λπ. Από την πλευρά του ο Πορτογάλος προπονητής συνέχισε τη βόλτα του με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Ζουστίνιο και τον σκάουτερ Ζοάο Κόστα.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΗΓΗ : http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :