Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η απειλή έγινε πράξη από τον Ολυμπιακό

Η κόντρα ανά?εσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυ?πιακό συνεχίζεται και εκτός γηπέδων (φωτογραφία: INTIMEsports)



Η «αιώνια» αντιπαράθεση εξελίσσεται σε ένα (επικίνδυνο) παιχνίδι εντυπώσεων. Της απόκτησης του «πάνω χεριού». Οχι µόνο για τον αυριανό 5ο τελικό της Basket League ΟΠΑΠ, ο οποίος θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή.

Η πρώτη «ερυθρόλευκη» απειλή έγινε πράξη. Εστω και σε επίπεδο Νέων Ανδρών. Η ΚΑΕ Ολυµπιακός δεν επέτρεψε στους Ιωάννη Παπαπέτρου, Δηµήτρη Αγραβάνη και Ανδρέα Χριστοδούλου να παραβρεθούν στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής οµάδας, υλοποιώντας το σχέδιο «στοπ στην Εθνική»!
Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, δεν άφησε ασχολίαστα τα λεγόµενα των αδελφών Αγγελόπουλων εκδίδοντας ανακοίνωση-απάντηση.
«Για ακόµη µια χρονιά αισθανόµαστε ότι είµαστε θεατές στο ίδιο κακοφτιαγµένο σενάριο που δηµιουργούν οι διοικούντες την ΚΑΕ Ολυµπιακός κάθε χρόνο, πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και µετά το τέλος της σειράς των τελικών του πρωταθλήµατος. Φέτος ξεπέρασαν κάθε όριο καθώς έβαλαν στο "παιχνίδι" τους και την Εθνική οµάδα, εκβιάζοντας ουσιαστικά και δηµιουργώντας "πολεµικό κλίµα" σε όλη τη διάρκεια της σειράς των τελικών. Πιστέψαµε ότι θα είχαν κάποια όρια, όπως όλοι οι άνθρωποι. Λάθος µας…», αναφέρει µεταξύ άλλων η ανακοίνωση των «πράσινων». Και καταλήγει: «Είµαστε βέβαιοι ότι ο κόσµος του Παναθηναϊκού θα αγνοήσει παντελώς τις προκλήσεις των αντιπάλων µας και θα στηρίξει την οµάδα µε όλες του τις δυνάµεις».
Στην αντίπερα... όχθη, αναφορικά µε το... Εθνικό θέµα που δηµιουργήθηκε, υπογράµµιζαν πως η απόφαση για αποχή ήταν ειληµµένη εδώ και καιρό και δεν έχει σχέση µε τις διαµαρτυρίες περί διαιτησίας. Ακόµη και αν οι τελικοί ολοκληρώνονταν το βράδυ της Κυριακής, οι τρεις «ερυθρόλευκοι» δεν θα πήγαιναν στην πρώτη συγκέντρωση! Και αυτό γιατί δεν έχουν δοθεί από την ΕΟΚ στην ΚΑΕ Ολυµπιακός τα συµβόλαια µε τις ασφάλειες των διεθνών αθλητών, τα οποία έχουν ζητηθεί µε δύο επιστολές. Παράλληλα, συµπλήρωναν πως µόλις αυτό συµβεί, όσοι παίχτες του Ολυµπιακού κληθούν στα κλιµάκια της Εθνικής θα µπορέσουν να ενσωµατωθούν. Οπως και να 'χει, η κουβέντα µοιάζει να αυτοαναιρείται, αφού οι τελικοί δεν έχουν ολοκληρωθεί και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει όλους τους αθλητές στη διάθεσή του. Την ίδια στιγµή υπάρχει και η τοποθέτηση του οµοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Μίσσα, στην οποία εξηγεί πως οι τρεις αθλητές, λόγω των τελικών, έχουν άδεια µέχρι την Παρασκευή...
Θέση πήρε και ο ένας «κατηγορούµενος» από την ΚΑΕ Ολυµπιακός, ο Νίκος Ζαβλανός, ο οποίος επικαλέστηκε το άλλοτε «πανηγύρι των ζουρλών», ατάκα του παλιού ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Γιάννη Φιλίππου: «Δεν είναι µόνο οι Αγγελόπουλοι, είναι και η άλλη πλευρά, αυτή του Παναθηναϊκού. Δεν µπορώ να πω τίποτα άλλο. Η διαιτησία είναι µονίµως στην κρίση και ποτέ δεν φταίει ο παίχτης ή ο προπονητής. Είναι στοχευµένες δηλώσεις εις βάρος µου και του Κοροµηλά. Γιατί η επιτροπή αποτελείται από πέντε άτοµα», επεσήµανε στον «Sentra 103,3» το µέλος της ΚΕΔ.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ
Οι... δικαιούχοι των εισιτηρίων του 5ου και τελευταίου τελικού δεν έχασαν ούτε µία στιγµή. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού σχηµάτισαν ουρές χθες το πρωί έξω από τα εκδοτήρια στο «Απόστολος Νικολαΐδης» προκειµένου να προµηθευτούν εισιτήρια για το αυριανό παιχνίδι. Αυτά, λογικά, µέχρι σήµερα αναµένεται να αποτελέσουν µία ευχάριστη (για όσους τα πρόλαβαν) ανάµνηση. Οπως και να έχει, για την αποθέωση τα µεσάνυχτα της Κυριακής στο κεντρικό ξενοδοχείο, όπου συνήθως καταλύει ο Παναθηναϊκός, δεν χρειάστηκαν... εισιτήρια, µε περίπου 2.000 οπαδούς να υποδέχονται την αποστολή.
Γ. ΚΟΥΒΑΡΗΣ - ΜΙΧ. ΓΚΙΟΥΛΕΝΟΓΛΟΥ
ΑΠΟΨΗ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Εξω από τα παιχνίδια τους η Εθνική 
Οταν στον τρίτο τελικό στο ΟΑΚΑ δεν έσκασε ούτε... τσιχλόφουσκα και ο παρών πρόεδρος του Ολυµπιακού απένειµε δηµόσια τα εύσηµα στον κόσµο του Παναθηναϊκού, αν µη τι άλλο θα περίµενε κάποιος να στηλιτεύσει προχθές τη συµπεριφορά των δικών του οπαδών στο ΣΕΦ. Κάτι τέτοιο όµως δεν έγινε.
Αντίθετα, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι προτίµησαν να καταφερθούν εναντίον των διαιτητών και του προέδρου της ΕΟΚ για να δικαιολογήσουν την ήττα. Ακολούθησαν το παράδειγµα του οµολόγου τους που ξεσπάθωσε µετά τον τρίτο τελικό κατά της πολύ καλής διαιτησίας, όταν την ίδια ώρα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παραδεχόταν ότι ο «Ολυµπιακός ήταν καλύτερος».
Τελικά αυτή η καραµέλα µε τη διαιτησία έχει κουράσει και η τακτική είναι τόσο υποκριτική που δεν πείθει πλέον κανέναν υγιώς σκεπτόµενο φίλαθλο. Διαιτητικά λάθη, και χειρότερα, έχουν γίνει και στους αγώνες των «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα, αλλά εκεί κανένας παράγοντας δεν τόλµησε να πει το παραµικρό στη διοργανώτρια αρχή. Εδώ βρίσκουν και τα κάνουν...
Αυτό όµως που θλίβει και εξοργίζει είναι ότι στον πόλεµο των εντυπώσεων µεταξύ Ολυµπιακού – Παναθηναϊκού αναµειγνύεται η Εθνική οµάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια δηλητηριάζεται από τον οπαδικό φανατισµό. Ακόµη και δίκιο να έχουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι γύρω από το θέµα της ασφάλισης των διεθνών, το χάνουν και µόνο που το ανακίνησαν πριν από τα πλέι οφ. Η Εθνική οµάδα δεν ανήκει σε κανέναν. Ούτε καν στον κ. Βασιλακόπουλο. Και το κυριότερο, οι παίχτες δεν είναι πρόβατα για να αποδεχθούν απειλές και εκβιασµούς.
Ας αφήσουν λοιπόν ήσυχη την Εθνική οµάδα και προπαντός έξω από τα δικά τους παιχνιδάκια.
ΠΗΓΗ : http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :