Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Μέτρα προφύλαξης απο τον καύσωνα

Με αποφυγή του ήλιου και της ηλιοθεραπείας, με ελαφρά γεύματα, με φαρδιά ρούχα και με την κατανάλωση άφθνονου νερού, οι πολίτες θα
αντιμετωπίσουν τον μίνι καύσωνα που θα επισκεφθεί την χώρα μας… το προσεχές τριήμερο, συμβουλεύει στην ιστοσελίδα της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις ημέρες του καύσωνα τη βαριά σωματική εργασία και να προτιμούν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Επίσης τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, ενώ όσοι παίρνουν φάρμακα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους αν θα πρέπει να τα
συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία. Ειδικά μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία των βρεφών, των παιδιών και των ηλικιωμένων.
Επίσης τα συχνά και χλιαρά ντους και τα σκουρόχρωμα γυαλιά θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του καύσωνα, ενώ για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ο Δήμος της Aθήνας θα ανοίξει σε συγκεκριμένες περιοχές κλιματιζόμενες αίθουσες.
Συγκεκριμένα, διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του δήμου Αθηναίων, με ανακοίνωσή της συνιστά στους δημότες να αποφεύγουν την πολύωρη έκθεση στον ήλιο και τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού ο δήμος Αθηναίων θα κρατήσει ανοιχτές αύριο και την Πέμπτη τις Λέσχες Φιλίας, από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.
Οι αίθουσες βρίσκονται στον Άγιο Παύλο, το Κουκάκι, τον Νέο Κόσμο, τα Κάτω Πετράλωνα, την Κολοκυνθού, τον Άγιο Ελευθέριο και τους Αμπελόκηπους.

ΠΗΓΗ :http://biologikaorganikaproionta.com/health/110330/

Δεν υπάρχουν σχόλια :