Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Φούντωσες από τη ζέστη; Κάνε μία καλοκαιρινή σαγκρία για να δροσιστείς

Καλοκαίρι, Ιούλιος, ήλιος, ζέστη και ο ήχος της θάλασσας να μας χαλαρώνει. Φανταστείτε τον εαυτό σας να βρίσκεται στην ξαπλώστρα, να αγναντεύει το απέραντο ελληνικό γαλάζιο και να πίνει μία σαγκρία.
Το καλοκαίρι είτε φουντώνει την ερωτική διάθεση και τις αισθήσεις, είτε χαλαρώνει τους ανθρώπους και τους κάνει να ξεχνούν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε μπορείτε να απολαύσετε τώρα με τις ζέστες μία παραλλαγή της δημοφιλούς σαγκρίας με λευκό κρασί, αρωματικό βασιλικό, λεμόνι και πορτοκάλι.
ΥΛΙΚΑ:
  • 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1/4 της κούπας νερό
  • 8-10 κλωνάρια φρέσκου, πλατύφυλλου βασιλικού & μερικά ακόμη φύλλα για στόλισμα
  • Φλούδα από 1 λεμόνι ή λάιμ, κομμένη σε φαρδιές λωρίδες
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι, κομμένη σε φαρδιές λωρίδες
  • 2 μπουκάλια απαλό, φρουτώδες λευκό κρασί κατά προτίμηση ένα Pinot Grigio ή ένα Chardonnay
  • 3/4 της κούπας κονιάκ ή μπράντυ
  • 1/2 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκάλι, σουρωμένος καλά
  • Παγάκια (κατά βούληση)
  • Παγωμένη σόδα (θα υπολογίσετε περίπου τo 1/3 του κουτιού ανά ποτήρι Sangria)
  • 12 λεπτές φέτες πορτοκάλι ή λεμόνι ή οτιδήποτε φρούτο σας αρέσει για να στολίσετε τα ποτήρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας σιγά-σιγά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε τα κλωνάρια βασιλικού, τις φλούδες από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Αφήστε το σιρόπι να σταθεί, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20 λεπτά. Πετάξτε τα κλωναράκια του βασιλικού και τις φλούδες των εσπεριδοειδών.
Σε μια μεγάλη κανάτα, αδειάστε το κρύο πλέον σιρόπι βασιλικού, μετά βάλτε το κρασί, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού. Αδειάστε τη σαγκρία σε ποτήρι μέχρι τη μέση, προσθέστε μετά παγάκια και γεμίστε το υπόλοιπο με σόδα. Γαρνίρετε κάθε ποτήρι με μια φέτα πορτοκάλι ή λεμόνι και ένα φύλλο βασιλικού.
ΠΗΓΗ :http://www.koolnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :