Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Πώς να προσαρμοστούμε στη δουλειά μετά από διακοπές

Μετά τις βουτιές στην παραλία, με τι καρδιά να επιστρέψουμε στο γραφείο και τις υποχρεώσεις; Μετά την άδεια των διακοπών και τη χαλάρωση, η προσαρμογή στη δουλειά και το “τρέξιμο» αποτελούν μια πρόκληση, ένα “βάσανο» που πρέπει να κερδίσει κάθε σωστός επαγγελματίας. Και όμως, όλα είναι στο μυαλό
! Οι παρακάτω συμβουλές θα διευκολύνουν την επιστροφή σας στο γραφείο και θα σας κρατήσουν παραγωγικούς από την πρώτη ημέρα δουλειάς…Προ-σχεδιάστε την επιστροφή στο γραφείο
Για να μην “πήξουμε» από την πρώτη ημέρα μετά τις διακοπές… πρέπει να ξεκινήσουμε με τα σχέδια. Ας κάνουμε τις απαραίτητες επαφές πριν την επιστροφή μας, ρωτώντας τους συναδέλφους, εάν άλλαξε κάτι κατά τη διάρκεια της άδειας μας. Παράλληλα, χρήσιμο είναι να ρίξουμε μια ματιά στα email και τις προτεραιότητες μας από την προηγούμενη ημέρα, ώστε να μην “πελαγώσουμε».
Δώστε σημασία στις υποχρεώσεις της ημέρας, και όχι του μήνα
Δεν χρειάζεται να λύσουμε όλα τα θέματα του γραφείου από την πρώτη ημέρα. Οι υποχρεώσεις έχουν συσσωρευτεί, αλλά υπάρχει χρόνος. Για αυτό, καλό είναι να επικεντρωθούμε σε μια εργασία τη φορά… χωρίς να “πνιγόμαστε» μέσα σε λίστες και σκέψεις. Έτσι, θα παρατηρήσουμε και τα θετικά της δουλειά μας, κερδίζοντας ένα ακόμη κίνητρο!
Βάλτε σε πρόγραμμα: τον ύπνο και τα γεύματα
“Όχι», δεν μπορούμε πια να ξυπνάμε 11 το πρωί, οπότε πρέπει να έχουμε προγραμματίσει από την προηγούμενη ημέρα τον ύπνο μας. Η ξεκούραση είναι σημαντική προϋπόθεση για να επιστρέψουμε στο γραφείο, όπως επίσης και το μεσημεριανό γεύμα. Πρέπει να έχουμε εξοπλιστεί με φαγητό από το σπίτι, ώστε να μεταβούμε όμορφα από την παραλία… στο ωράριο μας!
Βγείτε έξω και επανασυνδεθείτε με πελάτες ή συναδέλφους
Η επανασύνδεση με τους πελάτες και τους συναδέλφους μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε αλλιώς την επιστροφή στη δουλειά. Η κουβέντα μαζί τους και τα νέα γεγονότα στη ζωή τους θα μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα και την παραγωγικότητα στη δουλειά. Άλλωστε, το καλοκαίρι συνεχίζεται…
Σχεδιάστε την επόμενη άδεια του καλοκαιριού
Το ότι επιστρέψαμε στη δουλειά, δεν σημαίνει ότι δεν θα σκεφτόμαστε την επόμενη άδεια μας. Στον ελεύθερο χρόνο μπορούμε να προγραμματίσουμε τις επόμενες διακοπές μας, ώστε να γεμίσουμε με θετικότητα και υπομονή. Τα άμεσα σχέδια θα μας δώσουν δύναμη για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά.
Πείτε “ναι» στις καινούριες προκλήσεις
Πολλοί υπάλληλοι γυρίζουν στη δουλειά μετά από π.χ. δυο εβδομάδες και δεν έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αρκετές προκλήσεις. Είναι σημαντικό, από την πρώτη ημέρα να βρούμε νέες υποχρεώσεις και να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα του γραφείου. Έτσι, θα μπορέσουμε να επανέρθουμε γρήγορα στους ρυθμούς της δουλειάς.
Πηγή:http://biologikaorganikaproionta.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :